Šiemet Alytų dešimtimis tūkstančių žiedų puoš įvairiaspalvė gėlių harmonija!

Nors pavasario šiluma kol kas, lyginant su ankstesniais metais, šiek tiek ir vėluoja – tik dabar pradeda sprogti medžiai, ir dar tik skleidžiasi prieš žiemą susodintų tulpių lapai, po keleto šiltesnių dienų miestas turėtų pasidabinti įvairiaspalvėmis gėlėmis. 

Alytuje pražys daugiau kaip 10 tūkstančių pernai rudenį pasodintų tulpių ir dar beveik antrą tiek jų, sodintų ankstesniais metais. Senamiesčio skvere jau nužydėjo krokai, juos šiuo metu keičia besiskleidžiantys narcizai. Taip pat mieste pasodinta virš tūkstančio našlaičių žiedų.

Kuomet nužydės pavasarinės gėlės Rotušės aikštėje esančiame gėlyne, jis bus rekonstruotas ir užsodintas margaspalviais vasariniais žiedais. 

„Vasarą bus pasodinta daugiau kaip vienuolika tūkstančių vienmečių vasariniu gėlių. Mieste žydės kaip ir kasmet sodinamos begonijos, pelargonijos, surfinijos ir serenčiai, bus ir naujų anksčiau Alytuje nesodintų gėlių“,- sakė  Alytaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Ramūnė Zubrė.

Nauji želdiniai miestiečius ir svečius džiugins ne tik įprastinėse, bet ir naujose miesto vietose. Pernai įrengiant naują Likiškėlių-Sudvajų -Kalniškės g. žiedinę sankryžą kartu buvo pasodinti želdiniai ir pačiame žiede. Taip pat bus atkurtas senasis rožynas prie Šaulių namų naujai sutvarkytoje terasoje prie fontanėlio.

Gėlynai, kaip ir viskas, nuolat kinta – vieni augalai keičia kitus, sugrįžtama prie senųjų, gal kiek primirštų gėlių, daugėja natūralistinių gėlynų, primenančių turtingą, žydinčiais augalais pasipuošusį pievos lopinėlį miesto erdvėje, mažėja griežtų formų geometrinių gėlynų. 

Labai svarbu tinkamai parinkta vieta, kad gėlynas harmoningai įsilietų į aplinką. Ne visada patys brangiausi augalai atrodys gražiausiai, kartai mažučių, atrodytų neišraiškingų žiedelių „jūra“ gali nustebinti. Svarbu, kad gėlynas būtų nuolat prižiūrimas – ravimas, tręšiamas, šalinamos nunykusios dalys, purenamas ir laistomas, nes ir puikiausio gėlyno grožį labai greitai nustelbia piktžolės, pakenkia sausra. Miesto gėlynams tinkamiausi yra nereiklūs augalai, gėlės turi būti nelepios, parenkamos konkrečiai vietai, atsižvelgiant į apšvietimą, drėgmę.

Miesto gėlynus ir želdynus prižiūri bendrovė „Stebulė“.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą