Neturintiems galimybių paso – Alytaus miesto savivaldybės pagalba

Gera žinia alytiškiams ir ne tik jiems – nuo pirmadienio galimybių pasą visi Lietuvos Respublikos piliečiai galės atsiimti ir Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame Rotušės a. 4. 

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Vidaus administravimo skyriaus vedėjos Astos Guzienės, teisę galimybių pasą gauti turinčiam asmeniui bus būtina turėti tapatybę patvirtinantį dokumentą, kuriame yra nurodytas asmens kodas. 

„Patikrinę duomenis ir įvertinę asmens teisę gauti galimybių pasą, mes jį atspausdinsime ir pateiksime asmeniui. Taip pat, jeigu asmuo norės, bus galimybė minėta dokumentą nusiųsti asmens nurodytu elektroniniu paštu, kad jis vėliau galėtų jį išsisaugoti ir telefone“, – sakė vedėja. 

Galimybių pasą gali gauti:

vaikai iki 16 metų; 

COVID-19 persirgę asmenys, kuriems diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu, o nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 210 dienų; 

asmenys, pilnai pasiskiepiję viena iš vakcinų ir nuo pasiskiepijimo praėjus atitinkamam terminui;

asmenys, prieš mažiau nei 60 dienų yra gavę teigiamą (kai nustatomi anti-S, anti-S1 arba anti-RBD IgG antikūnai prieš SARS-CoV-2) kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimo atsakymą, išskyrus atvejus, kai serologinis tyrimas atliekamas po skiepijimo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina; 

asmenys, kuriems atliktas COVID-19 tyrimas, nustatytas neigiamas rezultatas – ne anksčiau nei prieš 48 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atlikus SARS-CoV-2 PGR tyrimą.

Galimybių pasai taip pat išduodami Registrų centro ir „Sodros“ padaliniuose, Lietuvos pašto skyriuose, vaistinėse.

Elektroniniu būdu galimybių pasą taip pat galima atsisiųsti apsilankius puslapyje www.gpasas.lt ir patvirtinus savo tapatybę elektroninėmis priemonėmis (e. parašu arba e. bankininkyste).

Galimybių pasą reikia atnaujinti kas 60 dienų.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą