Kaip planuojama skatinti senjorus sportuoti sporto klubuose?

Vasaros metu miesto parkuose ar šalia Dailidės ežerėliuose galima pamatyti ne vieną sportuojantį senjorą, tačiau  atšalus orams garbaus amžiaus alytiškiai mieliau laiką leidžia namuose, eina pasivaikščioti, tačiau sportuoti, pavyzdžiui, kad ir sporto klube išdrįsta vos vienas kitas. 

Kaip paskatinti senjorus sportuoti sporto klube? – klausimas, į kurį atsakymo ieškota ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybėje vykusio savivaldybės vadovų ir Švietimo ir sporto skyriaus specialistų, Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro bei Alytaus sporto klubų vadovų susitikime.

„Šiais metais Alytaus miesto savivaldybė biudžete numatė 10 tūkst. Eur, kuriuos norime panaudoti senjorų paskatinimui sportuoti sporto klubuose. Aišku, įgyvendinant šią idėją norime visų – savivaldybės, sporto klubo ir senjorų – indėlio. Sportuoti senjorai sporto klubuose galėtų vadinamuoju „blogiausiu“ laiku, kai sporto klube yra mažiausiai sportuojančių“, – apie kilusią idėją pasakojo Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Меro teigimu, sportuoti Alytaus miesto sporto klubuose senjorai galėtų tuomet, kai dar neprasidėję ar jau yra užbaigti sodo darbai, tai yra gegužės – spalio mėnesiais, kitu metu jie tai galėtų daryti mieste sportui pritaikytose lauko erdvėse.

Sporto klubų vadovų nuomone, sportuoti sporto klube senjorai galėtų, tačiau tai jie galėtų daryti grupinių treniruočių metu, sportuodami kartu su treneriu. Ne paslaptis, kad vyresnio amžiaus žmonės dažnai turi įvairių sveikatos problemų, tad siekiant išvengti traumų, atliekant įvairius pratimus jiems būtina specialisto priežiūra. Savarankiškai sportuoti treniruoklių salėse senjorams, sporto klubų vadovų nuomone, nebūtų saugu, nes išliktų traumų tikimybė.

Šiuo metu kai kuriuose Alytaus miesto sporto klubuose sportuoja keletas senjorų. Štai sporto klube „Olimpo kalnas“ sporto užsiėmimus prieš karantiną lankė 15 senjorų, išaugus sergančiųjų koronavirusu skaičiui, sportuojančiųjų skaičius sumažėjo.

Alytaus miesto savivaldybės mero N. Cesiulio teigimu, norėtųsi, kad sporto klubuose sportuojančių senjorų skaičius būtų kur kas didesnis. 

Artimiausiu metu turėtų įvykti dar vienas savivaldybės vadovų ir sporto klubų atstovų susitikimas, kurio metu sporto klubai pristatys konkrečias idėjas, kaip būtų galima paskatinti senjorus sportuoti sporto klubuose. Šio susitikimo metu taip pat ketinama aptarti klubų paslaugų apmokėjimo klausimus. 

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą