Projektu „Sportas visiems“ pagerintos aktyvaus laisvalaikio sąlygos Alytuje ir Gižycke

Alytuje ir Gižycke baigiamas įgyvendinti Interreg V-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo programos projektas „Sportas visiems“ Nr. LT-PL-5R-380, kurio partneriai – Alytaus miesto savivaldybės administracija (partnerė iš Lietuvos Respublikos) ir Gižycko pavietas (pagrindinis partneris iš Lenkijos Respublikos).

Šiuo projektu ilgamečiai projektų partneriai modernizavo abiejų miestų viešąją sporto ir laisvalaikio infrastruktūrą bei abipus sienos organizavo įvarius sportą ir sveiką gyvenseną propaguojančius renginius. Į projekto veikla buvo įtrauktos socialinės pažaidos rizikoje (dėl neturto, neįgalumo, amžiaus) esančios asmenų grupės, kurių socialinė atskirtis ypač buvo juntama Covid 19 pandemijos sąlygomis.
Projektu apie 1,5 km ilgio Alytaus Sveikatos tako atkarpa (šalia A. Sakalausko g.) pritaikyta poilsio ir sporto reikmėms – čia sumontuota sporto įranga, įrengtos poilsio ir žaidimų aikštelės, pavėsinė, pasodinti dekoratyvūs augalai. Kitas objektas Alytuje – Putinų gimnazijos aikšynas. Čia atsirado universali krepšinio, tinklinio ir lauko teniso aikštelė, lauko treniruoklių, mini futbolo aikštelės. Gižycke taip pat atsirado daugiafunkcis sporto aikštynas. Visa ši infrastruktūra yra atvira naudotis miestų bendruomenėms.

Projektu numatyta suorganizuoti ir 6 sportą ir aktyvią bei sveiką gyvenseną propaguojančius renginius, į kuriuos įtraukiamos abiejų miestų bendruomenės (moksleiviai, vyresnio amžiaus žmonės, neįgalieji) – paskutinis renginys vyks rugsėjo 28 d. Alytaus Putinų gimnazijoje ir Sveikatos tako atkarpoje šalia A. Sakalausko g.

10 fizinio ugdymo mokytojų iš Alytaus ir 10 iš Gižycko mokyklų nuotoliniu būdu dalyvavo 10-yje patirties keitimosi ir idėjų generavimo mokymų apie tai, kaip įdomiai ir efektyviai vykdyti nuotolinį fizinio ugdymo disciplinos mokymą. Tam tikslui jiems buvo nupirkta 20 nešiojamųjų kompiuterių.

Projekto tikslas – stiprinti bendradarbiavimą abipus sienos tarp Alytaus ir Gižycko, modernizuojant sporto ir aktyvaus laisvalaikio aplinką – sukuriant abiejų miestų bendruomenėms būtinas sąlygas pagerinti fizinį aktyvumą, skatinant socialinę integraciją ir švietimą epideminės (krizinės) situacijos metu.

Projekto tikslinė grupė – Alytaus ir Gižycko vaikai, jaunimas, pagyvenę žmonės, žmonės su negalia, visos abiejų miestų bendruomenės. 

Projekto biudžetas – 999.974,03 Eur, iš jų 705.775,02 Eur skiriama Alytaus miesto savivaldybės administracijai. 85% projekto dalies finansuoja Europos regioninės plėtros fondas, likusius 15% proporcingai projekto partneriai. 
Projekto įgyvendinimo terminas – 2021-01-01 - 2022-12-31.

Ingrida Leskevičienė, projekto koordinatorė, 
Alytaus miesto savivaldybės administracijos
Finansų ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą