Kaip kompiuteris pasitarnaus besimokantiems?

Regis, taip neseniai kompiuteris buvo prabangos prekė, o apie tokį aktyvų jo įtraukimą į ugdymo sektorių niekas nė negalvojo, tačiau šiandieninės tendencijos rodo štai ką – kompiuteris reikalingas kiekvienam mokiniui ir neretai jau pradinėse klasėse. Kuo jis naudingas ugdymo sektoriuje ir kaip pasirinkti mokslams tinkamiausią kompiuterį?

Kaip kompiuteris pravers besimokantiems?

Tiek moksleiviams, tiek studentams kompiuteris, nesuklysime pasakę, yra būtinybė. Kompiuteriu atliekama didelė dalis rašto darbų, naudojami e. vadovėliai, pildomos e. pratybos. Esamos ir galimos įdiegti skaičiavimo programos praverčia visiems: nuo pačių jauniausių moksleivių iki tų, kurie kremta aukštosios matematikos mokslus. Kompiuteris ir internetas yra tas tandemas, be kurio kasdienybės neįsivaizduoja moksleiviai, mat jiems kone kasdien reikia ieškoti mokomosios medžiagos, papildomos informacijos projektams, smalsumui patenkinti ir pan. Taip pat kompiuteriu ugdymo proceso metu rengiami įvairūs pristatymai, virtualioje aplinkoje bendraujama su mokytojais bei bendraklasiais. Nepamirškime ir to, kad dominuoja elektroniniai dienynai, kuriuose mokiniai mato savo pasiekimus, pamokų ir namų darbus, pagyrimus bei pastabas ir t.t. Tai tik maža dalis to, kam šiandieniniai mokiniai ir studentai gali naudoti kompiuterį.

Į ką atsižvelgti renkantis mokslams skirtą kompiuterį?

  • Įvertinkite, ar kompiuteris perkamas pradinių, ar vyresnių klasių moksleiviui, o galbūt jau studentui. Pastaruoju atveju tikslinga atsižvelgti ir į specialybę, kurios mokomasi.
  • Kokią sumą galite skirti kompiuteriui. Jei biudžetas ribotas, identifikuokite Jums aktualius kriterijus, nustatykite reikalingus parametrus ir pasirinkite iš alternatyvų geriausią, kurią galite sau leisti.
  • Jei svarbus mobilumas, ieškokite nešiojamojo kompiuterio, jei naudositės tik namuose ir turite pakankamai vietos ant darbo stalo, tiks ir stacionarus.

Jei kompiuteriu bus žaidžiami ir žaidimai, ieškokite įsigyti galingesnio žaidimų kompiuterio, kurį pritaikysite ir mokslui.

UAB „Market Rats“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą