Nuotraukos autorius: kurjeris.lt nuotr.

Daiktų žymėjimas ‒ veiksminga prevencinė priemonė

 


Pranešame, kad Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gegužės 5 d. (šeštadienį) 11–15.30 val. Alytuje, Jaunimo parke vykdys prevencinę daiktų žymėjimo akciją. Pageidaujantys pažymėti daiktus, privalo turėti asmens tapatybę ir daikto įsigijimą patvirtinančius dokumentus. Akcijos vietoje stovės policijos skiriamaisiais ženklais pažymėtas automobilis.

Daiktų žymėjimas padeda apsaugoti gyventojų turtą ir yra viena iš veiksmingiausių prevencijos priemonių nuo vagysčių. Žymėtas daiktas, ant kurio užklijuojamas specialus lipdukas, atbaido ilgapirščius. Vagys vengia žymėtų daiktų. Be to, jei nutiktų taip, kad daiktas būtų pavogtas, žymėtą daiktą yra kur kas paprasčiau surasti, atpažinti ir grąžinti teisėtam jo savininkui.

Galima žymėti visus vertingesnius ar brangesnius daiktus: televizorius, kompiuterius, vaizdo ir garso techniką, fotoaparatus, mobiliojo ryšio telefonus, automobilių magnetolas ir kt. Daiktai žymimi specialiu žymekliu ir yra matomi tik apšvietus specialiu prietaisu. Žymėjimo panaikinti negalima. Didesni metaliniai daiktai žymimi specialia graviravimo įranga. Šiuo prietaisu pareigūnai dažniausiai žymi dviračius, motorolerius, įvairius įrankius ar prietaisus.

Alytaus AVPK informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą