Roželių širdelė ir „Meilės metras" ant pėsčiųjų ir dviračių tilto

Mylite ir norite, kad apie jūsų jaučiamus jausmus sužinotų visi? O gal norite savo mylimo žmogaus meilę pamatuoti kiek neįprastu būdu – metrais?  Skamba gal kiek neįprastai, tačiau jau labai greitai tai padaryti galėsite ne kur kitur, o Alytuje! Ant  aukščiausio Lietuvoje pėsčiųjų ir dviračių tilto netrukus bus pastatyta iš nerūdijančio plieno pagaminta roželių širdelė ir atsiras „Meilės metras".

Kaip pasakoja vienas iš šios idėjos autorių Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus viešųjų ryšių specialistas Artūras Mažeika širdelės forma paimta iš naujojo Alytaus miesto savivaldybės logotipo stiliaus knygos. „Kai buvo kuriamas savivaldybės logotipas, norėjome išlaikyti Alytaus miesto herbe esančios baltosios rožės simbolį ir atvaizduoti ją kiek kitaip. Tuomet  tautiniuose dzūkiškuose raštuose kartu su broliais Algirdu ir Remigijumi Gataveckais  radome išsiuvinėtus roželės simbolius. Jas ir panaudojome įgyvendindami širdelės idėją. Tad netrukus ant Baltosios Rožės tilto atsirasianti širdelė ir bus sudėta iš trijų roželių, kaip puokštė", – apie širdelės idėją pasakoja A. Mažeika.
Spynelę su meilės prisipažinimu ant roželių širdelės galės pakabinti kiekvienas šiltus jausmus mamai, tėčiui, sesei, broliui, giminaičiui  ar draugui (ei) puoselėjantis alytiškis ar Dzūkijos sostinę aplankęs svečias.
Vieta širdelei – Baltosios Rožės pėsčiųjų ir dviračių tiltas – parinkta neatsitiktinai – čia  dažnai įsiamžinti atvyksta jaunavedžių poros, jos ant šio tilto turėklų pradėjo kabinti vardais ir meilės simbolika graviruotas spynas. „Pasaulyje populiaru ant tiltų kabinti meilę simbolizuojančias spynas, tačiau mūsų pėsčiųjų ir dviračių tilto konstrukcija nepritaikyta spynoms kabinti, todėl tilto priežiūrą vykdantys Miesto ūkio skyriaus specialistai turėjo nupjauti ant tilto jaunavedžių pakabintas spynas. Vis dėlto norėdami sudaryti sąlygas jaunavedžiams ar tiesiog vienas kitą mylintiems žmonėms įamžinti savo meilę, nusprendėme ieškoti išeities – vietos, kurioje visi šiltus jausmus vienas kitam puoselėjantys alytiškiai galėtų pakabinti meilę simbolizuojančią spyną", – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.
Be šios širdelės ant Baltosios Rožės pėsčiųjų ir dviračių tilto atsiras ir „Meilės metras". „Alytus bus vienintelė vieta, kurioje metrais bus galima išmatuoti savo meilę. Ant tilto atsiras šešios metrų žymos, ties jomis bus įvardyta meilės pagal Aristotelio filosofiją rūšis. Įrodyti savo meilę mylimam ar artimam žmogui  alytiškiai ir miesto svečiai galės nunešdami jį ant rankų iki tam tikros meilės rūšį žyminčios ribos", – „Meilės metro" idėją pristato A. Mažeika. 

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą