Projektas „Lietuvos šimtmečiui – tolerantiškas tautinių mažumų tarpkultūrinis dialogas“

Minėdami Lietuvos Nepriklausomybės šimtmetį, Alytaus neformaliojo švietimo centro „Tolerancija" Lenkų sekmadieninės mokyklos mokiniai ir mokytojai prisijungė prie Tautinių mažumų departamento organizuoto Pietryčių Lietuvos ir kitų šalies regionų mokyklų bendradarbiavimo iniciatyvos. Centras „Tolerancija" departamentui teikė projektą „Lietuvos šimtmečiui – tolerantiškas tautinių mažumų tarpkultūrinis dialogas". Jį vykdyti kvietėme savo partnerius – Vilniaus r. Paberžės šv. Stanislavo Kostkos gimnazijos bei Alytaus Šaltinių pagrindinės mokyklos mokinius ir mokytojus.

Gruodžio 7 d. Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos salėje organizavo Pietryčių Lietuvos ir kitų šalies regionų mokyklų bendradarbiavimo iniciatyvos pristatymo renginį, į jį buvo pakviesti ir Alytaus neformaliojo švietimo centro „Tolerancija" Lenkų sekmadieninės mokyklos mokiniai, mokytojai bei mūsų partneriai.

Renginyje dalyvavo moksleiviai ir mokytojai iš Vilniaus miesto ir rajono, Visagino, Šalčininkų, Trakų, Varėnos, Kėdainių ir Ukmergės mokyklų. Mokiniai, bendradarbiaudami su kitų šalies regionų mokyklų mokiniais, įvairiomis meninėmis formomis išreiškė savo patirtį, minint Lietuvos 100-mečio jubiliejų. Renginio dalyviai kūrybiškai, įvairiomis meninėmis formomis  supažindino su šalyje gyvenančiomis tautomis, jų kultūra, tradicijomis, papročiais, istorija bei folkloru. Renginio pabaigoje buvo apdovanoti ryškiausių pristatymų autoriai bei įteikti padėkos raštai bendradarbiavimo iniciatyvoje dalyvavusioms mokykloms. Tarp apdovanotų padėkomis buvo ir mūsų centras.

Dalyviams koncertavo ir savo pasiekimus pristatė Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos moksleiviai.

Alytaus neformaliojo švietimo centro „Tolerancija" informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą