Penkioms Alytaus miesto mokykloms nupirkti mikrokompiuteriai

Šiais metais dar 5 Alytaus miesto mokyklų mokiniams nupirkti mikrokompiuteriai (mikrobitai). Tad dar daugiau jaunųjų alytiškių turės galimybę pažinti  technologijų kūrimo pasaulį  ir išmokti programuoti.

Mikrokompiuteriais nuo šiol naudosis Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos, Likiškėlių, „Volungės", Dainavos ir Panemunės progimnazijų mokiniai.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojos Rasos Kuckailienės, Didžiojoje Britanijoje sukurti mikrokompiuteriai – pigi ir paprasta priemonė, padedanti greitai programuoti, o tai vaikams labai patinka ir juos įkvepia toliau domėtis mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos dalykais.

Mikrobitas yra 4 × 5 cm dydžio mikrokompiuterio plokštė su keliais integruotais jutikliais ir galimybe prijungti dar daugiau periferinių elementų – LED lemputes, garsiakalbį ir pan. „Micro:bit" skirtas mokytis programuoti, tik ne taip nuobodžiai, kaip daugeliu atvejų būdavo daroma iki šiol, o interaktyviai, gyvai. Mikrokompiuterį galima paversti žingsniamačiu, nuotolinio valdymo pultu ir dar daugeliu dalykų. Tiesą sakant, bet kuo, ką tik leis sukurti fantazija. Gali būti programuojama tiek tradiciniu būdu – rašant programinį kodą, tiek naudojantis paprastesne ir žaismingesne vartotojo sąsaja, primenančia konstruktoriaus detales, kurias tarpusavyje galima sujungti. Pati programa kuriama tradiciniame kompiuteryje (jei dar tiksliau – jo naršyklėje), planšetėje ar išmaniajame telefone, o vėliau programa turi būti įkelta į „Micro:bit".

Lėšas – 9 tūkst. Eur – mikrokompiuteriams įsigyti skyrė Alytaus miesto savivaldybė.

 Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą