Buvę Alytaus ir Pravieniškių pataisos namų vadovai taikosi į politiką

Buvęs Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius Virginijus Ceslevičius siekia Kaišiadorių rajono mero posto, o Alytaus pataisos namams vadovavęs Kęstutis Jasmontas nusitaikė į Dzūkijos sostinės tarybos nario mandatą. „Nuo gimimo esu kaišiadorietis, augęs, dalyvavęs kultūriniuose renginiuose ir atstovavęs tam rajonui (...). Subūrėm su bendraminčiais naujų žmonių grupę ir norim puoselėt tam tikras vertybes, kurių pagrindu ir požiūriu einam į politinį lauką“, – BNS sakė V. Ceslevičius. V. Ceslevičius į mero postą kandidatuoja kaip Lietuvos žaliųjų partijos atstovas. K. Jasmontas – visuomeninio rinkimų komiteto „Žinau ir galiu – Česlovas Daugėla“ sąraše, jo numeris – 14. Nuo 2011 metų Pravieniškių įkalinimo įstaigai vadovavęs V. Ceslevičius pasiprašė atleidžiamas 2017 metų lapkritį po atlikto įstaigos audito, kai paaiškėjo, kad valstybei padaryta daugiau nei 700 tūkst. eurų žala. Prokuratūra iki šiol dėl to tęsia ikiteisminį tyrimą. „26 metus atidirbau toje sistemoje ir matydamas politinį lauką nusprendžiau pasitraukti į pensiją, nes nemačiau perspektyvų. Būdamas įstaigos vadovu nebuvau lojalus nė vienai verslo grupei ar politinei partijai, todėl būdavau statomas prie užribio (...) tai sistemai protingi ir iniciatyvūs žmonės nereikalingi“, – sakė V. Ceslevičius.

Į rinkimus – su už piktnaudžiavimą nuteistu Č. Daugėla

Komiteto, prie kurio prisijungė K. Jasmontas, keliamas kandidatas į Alytaus mero postą – Č. Daugėla. Jis jau buvo Alytaus meru 2007 – 2010 metais, tačiau 2015 metais nuteistas už piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą miesto stadiono byloje, kai būdamas miesto vadovu prisidėjo prie fiktyvių viešųjų pirkimų. Mandato siekiančiam buvusiam aukštam teisėsaugos pareigūnui K. Jasmontui ši sąrašo lyderio praeitis netrukdo, jis sakosi einąs į rinkimus su tais, kurie „dirba“. „Einu už judėjimą ir viskas, užsirašiau į sąrašą ir dalyvauju (...) kol kas jokių tikslų neturiu, dalyvauju elementariai, už dirbančius žmones“, – BNS teigė K. Jasmontas.

 

Alytaus pataisos namams K. Jasmontas vadovo nuo 2002 metų, tačiau pernai liepą pasiprašė atleidžiamas. Taip pat pernai kovą teisingumo ministras Elvinas Jankevičius K. Jasmontui skyrė nuobaudą – papeikimą už tai, kad nuo 2017 metų balandžio iki pernai sausio nesiėmė veiksmų, jog pataisos namai gautų licenciją teikti šeimos medicinos paslaugas įstaigoje, neturinčioje licencijos. „Aš nemačiau tikslo su tuo, kas buvo. Nenorėjau griauti sistemos. O ta sistema – matom, kas dabar vyksta, čia nieko naujo nėra (...) šiandien esu laisvas pensininkas ir galiu dalyvaut judėjime“, – teigė K. Jasmontas. Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną.

BNS ir lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą