Alytuje jau prasidėjo kasmetinis duobių remontas


Atšilus orams ir išėjus įšalui Alytuje jau pradėta remontuoti duobes karštu asfalbetoniu. Šiemet darbai pradedami pusantro mėnesio anksčiau nei ankstesniais metais.
„Pirmiausia pradedame taisyti pagrindines gatves, tuomet mikrorajonus, o vėliau, jei liks lėšų, bus taisomi ir įvažiavimo į kiemus keliukai. Norime atkreipti gyventojų dėmesį į tai, kad ne visos duobės bus taisomos tą pačią dieną dėl besikeičiančių oro sąlygų. Todėl atsiprašome gyventojų už nepatogumus duobių remonto metu“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.
Kasmet mieste atsiveria daug duobių ir jų atsiradimo vietos yra visiškai neprognozuojamos. Duobės dažniausiai atsiranda pasikeitus oro temperatūrai, o joms didėjant, sukeliami ne tik nepatogumai, bet ir nuostoliai vairuotojams. Tos vietos, kuriose yra numatomas dangos iširimas, yra remontuojamos dar prieš žiemą. Tačiau neretai pasitaiko atvejų, kai duobė atsiveria visiškai matomų įtrūkimų neturėjusioje dangoje. Todėl svarbu atsivėrusią duobę pastebėti laiku, kad būtų galima kuo greičiau ją užtaisyti, nesukeliant nepatogumų vairuotojams.
Dar vasario viduryje atsivėrusios duobės buvo pradėtos tvarkyti šaltu asfaltu. Užtaisytai duobei suteikdama vienerių metų garantija, tačiau tvarkomai susidėvėjusiai duobei be frezavimo garantija netaikoma.
Miesto ūkio skyrius kviečia alytiškius pranešti apie mieste atsiradusias duobes interneto svetainėje „Tvarkau Alytų“ arba el. paštu miesto_ukis@alytus.lt.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą