Alytus ir vėl regiono socialinių iniciatyvų lyderis

Gegužės 9 dieną Mykolo Romerio universitete vykusioje konferencijoje „Socialinių paslaugų kokybės gerinimo, taikant EQUASS kokybės sistemą, galimybės ir rezultatai" dalyvavo gausus būrys socialines paslaugas teikiančių įstaigų iš visos Lietuvos. Tačiau tik 19 iš jų buvo įteikti EQUASS „Assurance" (angl. The European Quality in Social Services) sertifikatai. Didžiuojamės, kad Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centras, dalyvavęs EQUASS bandomajame sertifikavimo projekte, yra vienas iš devyniolikos apdovanotųjų Lietuvoje. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis įteikdamas neįprasto dydžio sertifikatą džiaugėsi iniciatyva gerinti teikiamų socialinių paslaugų kokybę ir sveikino įstaigas priėmus šį svarbų žingsnį tobulėti.

EQUASS yra Europos socialinių paslaugų kokybės užtikrinimo sistema, paplitusi visoje Europoje, skirta teikiamų socialinių paslaugų kokybei užtikrinti ir tai yra vienintelis Europoje specializuotas socialinių paslaugų kokybės standartas. EQUASS kokybės principai – plačiausiai pripažįstamas Europos kokybės principų komplektas, jis yra pagrįstas visuotinėmis vertybėmis. Visos EQUASS sertifikavimo programos atitinka Europos socialinio sektoriaus kokybės reikalavimus ir įstaigos, gavusios sertifikatą, tampa pripažintomis EQUASS sistemos narėmis.

Laikinai einanti direktoriaus pareigas Roberta Samuolytė-Kisielienė džiaugiasi centro darbuotojų pasiekimu ir kviečia Alytaus miesto gyventojus aktyviau naudotis teikiamomis kokybiškomis centro socialinėmis paslaugomis, kurias teigiamai įvertino nepriklausomas išorės auditorius.

VšĮ Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą