Per miesto gimtadienį įteiktos miesto garbės piliečio regalijos ir paskelbti kultūros premijų laureatai

„Vainikas soscinei" – tokiu skambiu pavadinimu, pasiskolintu iš alytiškio rašytojo J. Kunčino kūrybos, šiemet vyko Alytaus miesto gimtadienis.

Jis miesto centre prasidėjo šventine eisena ir į sceną pasveikinti susirinkusiųjų išėjusio Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio prašymu pridėti ranką prie širdies tiems, kurie save laiko tikrais alytiškiais.
„Alytus – tai ne pastatai, ne žemės sklypai ir ne miesto ribos, nupieštos žemėlapyje. Alytus – tai žmonės, Alytus – tai mes", – sakė meras, linkėdamas visiems gražios šventės.

Tradiciškai šventės atidarymo metu buvo paskelbtas jau 24-asis Alytaus miesto garbės pilietis. Juo šiemet tapo mašinų gamyklos „Astra" valdybos pirmininkas Semionas Bondarevas.

Scenoje taip pat buvo paskelbti ir trys Alytaus miesto kultūros premijų laureatai. Premijos paskirtos Alytaus miesto teatro aktorei ir režisierei Andrai Kavaliauskaitei, fotografui, Alytaus fotografų klubo įkūrėjui, fotografijos mokytojui, daugelio parodų iniciatoriui ir organizatoriui Stasiui Šmigelskui ir chorvedžiui, kompozitoriui, aranžuotojui, poetui, Lietuvos dainų švenčių dirigentui, liaudies dainų ir šokių ansamblio „Dainava" choro vadovui Pranui Jurkoniui.

Šventės atidarymo metu tradiciškai Metų žmogų išrinko ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyrius. „Auksinės plunksnos" apdovanojimą pelnė įmonės „Glass LT" generalinis direktorius Giedrius Jackūnas – už Alytuje pastatytą naują gamyklą, sukurtas naujas darbo vietas, už išsikovotą didžiausios savo produkcijos – stiklo paketų – gamintojos vardą Baltijos šalyse ir išgarsintą Alytaus vardą tarptautiniu mastu.

Alytų su švente sveikino Japonijos ir Kinijos ambasadoriai, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika. Šventėje dalyvavo ir kitų miestų, rajonų merai, svečiai iš užsienio šalių miestų partnerių ir kiti.

Po šventės atidarymo savaitgalio renginiai persikėlė į Dainų slėnį ir Dailidės ežerėlio prieigas. Gamtos prieglobstyje vyko įvairūs koncertai, dvi dienas šurmuliavo mugė, vaikų pramogų erdvė, amatų kiemas, o šventės dalyviai galėjo įsiamžinti gyvų gėlių „Vainikų parke".
Įspūdinga nakties fejerija, instaliacijų, grafičių, šviesų parkas ir pozityvios idėjos Dailidės ežerėlio prieigas pavertė menų erdve.
Šeštadienį šioje erdvėje susitiko pasaulio alytiškiai, o žurnalistas, keliautojas Vytaras Radzevičius gamino dzūkišką baravykienę. Vėliau scena tapo breiko „LT16 – Top Lithuanian Bboys" kovų arena.
Šeštadienio vakarą Dainų slėnyje susirinko tiek žiūrovų, kiek Alytus seniai buvo matęs, o vakaro koncertą vainikavo įspūdingas fejerverkas nuo Baltosios rožės tilto.
„Vainikas soscinei" – neeilinė miesto šventė, ją suorganizavo Alytaus miesto teatro komanda.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą