Alytiškiai išsirinko keturias iniciatyvas, kurios bus įgyvendintos mūsų mieste!


„Alytus-Myliu” miesto vartai didžiųjų projektų kategorijoje ir „Grilio zona Jaunimo parke“, „Bronzinės voverės su riešutu skulptūra“, bei „Aktyvus laisvalaikis šeimai“ – mažųjų projektų kategorijoje, alytiškių sprendimu bus finansuojami pagal Alytuje įgyvendinamą piliečių dalyvaujamąjį biudžetą.
„Alytiškių iniciatyvos“ veikia jau antrus metus ir tai yra pirmasis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje, kuomet miesto gyventojai patys gali nuspręsti kokioms iniciatyvoms skirti Alytaus miesto savivaldybės lėšas.
„Džiaugiamės, kad alytiškiai yra iniciatyvūs, kūrybiški, aktyviai siūlo idėjas, rūpinasi visų mūsų miesto gerove bei dalyvauja sprendimų priėmime. Miesto vartai – vizitinė kortelė, įvaizdžio dalis, todėl akivaizdu, kad miesto vartų įrengimo projektas visiems labai svarbus. Jaunimo parko plėtros planų taip pat yra, ir alytiškių pasirinkimas tik patvirtina, kad einame teisinga linkme. O taip pat džiugu, kad galėsime įgyvendinti net keturias iniciatyvas“,– teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.
Šiemet buvo pasiūlyta 14 projektų iš kurių 10 atitiko reikalavimus (infrastruktūriniai projektai, ne privačioje teritorijoje, nereikalaujantys vėliau papildomų investicijų) ir keliavo į balsavimą. Iš pateiktų 10 projektų – 5 varžėsi mažos ir 5 didelės apimties kategorijose. Už juos balsavo 1319 alytiškių, tačiau teisingai užpildytų biuletenių buvo – 1006. Galutinius balsavimo rezultatus šiandien patvirtino susirinkusi komisija.
Už „Alytus-Myliu“ miesto vartus balsavo 501 alytiškis. Unikalūs, šviečiantys miesto vartais bus įrengti ties įvažiavimu į miestą Naujojoje g. (nuo Kauno pusės). Vartų idėja buvo pateikta jau pirmajame alytiškių iniciatyvų projekte, tačiau jai laimėti pritrūko vieno balso. Todėl iniciatyvos autorius Artūras Lavrėnovas, suprato, kad miestiečiams ši iniciatyva yra svarbi, ir nusprendė pasitarti su „Alytus-Myliu“ ženklo autoriais, kurie jam pasiūlė teikti naują miesto vartų konceptą. „Alytus-Myliu“ ženklo autoriai, bendradarbiaudami su UAB „Kubinis metras“ architektu Mariumi Bliuju, sukūrė naują miesto vartų vizualizaciją. Idėjos esmė – dzūkų „Roželės“ fragmentai, sudarantys Alytaus mieto vartų pagrindą, tarytum simbolį, ant kurio laikosi užrašas „Alytus“. Miestas myli kiekvieną, laukia sugrįžtančio ir pasitinka svečius.
Kitoje kategorijoje tyrime net tris nugalėtojus. Pirmąją vietą laimėtojo projektas –„Grilio zona Jaunimo parke“, kuris surinko 480 gyventojų balsus. Iniciatyvos autorius Valerijus Venciu pastebėjo alytiškių norą iškylauti mieste, todėl jis siūlę įrengti dvi grilio zonas su viešajai erdvei tinkamomis, kokybiškomis kepsninėmis, iškyloms tinkamais bei viešoms erdvėms pritaikytiems lauko baldais ir stogine kepsninių kurui palikti. Iniciatyva siekiama, kad Jaunimo parkas taptų dar patrauklesne vieta platesniam lankytojų ratui, bei būtų skatinamas kultūringas ir jaukus iškylavimas.
Antrąją vietą laimėjo „Bronzinės voverės su riešutu skulptūra“, surinkusi 315 alytiškių balsus. Jos pasiūlymo autorius taip pat Valerijus Vencius. Jis teigia, kad Alytaus parkai – voveryčių rojus, todėl norima, kad šis gyvūnėlis taptų vienu iš miesto simbolių. Pagal iniciatyvą bus įrengiamos 30–50 cm aukščio bronzinės voverių skulptūros Senamiesčio skvere arba Miesto sode.
Trečioji vieta su 291 balsu atiteko iniciatyvai – „Aktyvus laisvalaikis šeimai“. Pagal iniciatyvos autorių Romą Gaulią, Miklusėnų g. tarp 25-27 ir 33 namų norima įrengti 4-5 sporto treniruoklius ir suoliukus suaugusiems šalia esančio vaikų žaidimo aikštelės komplekso.

Pirmaisiais metais iniciatyvų balsavime laimėjo du projektai, šiemet jų skaičius padvigubėjo, todėl džiaugiamės, kad alytiškiai yra aktyvūs ir siūlo įvairius projektus bei patys sprendžia kas yra reikalinga mūsų miestui.
Laimėjusios iniciatyvos bus finansuojamos iš savivaldybės biudžeto lėšų.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą