Nelegalių daržų Jaunimo parke turi nebelikti

Lysvėse ir šiltnamyje auga daržovės, sirpsta avietės, o netrukus vaismedžiai turėtų duoti jau ne pirmą derlių – tokį vaizdą galima išvysti ne kokiame nors kolektyviniame sode, o Alytaus jaunimo parke, netoli Žuvinto gatvėje neseniai pastatyto individualaus namo. Šie daržai nepriklauso namo savininkui, juos čia savavališkai pasodino alytiškiai.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyrius atkreipia gyventojų dėmesį, kad auginti daržoves, vaismedžius, uogakrūmius ir pan. parko teritorijoje draudžiama, ir prašo rudenį Jaunimo parko teritorijoje esančius daržus panaikinti. Miesto savivaldybė supranta žmonių norą turėti žemės plotelį daržovėms, tačiau primena, kad visi turime laikytis teisės aktuose nustatytos tvarkos.

Panašūs daržai įkurti ir Žirgų gatvėje. Savavališkai naudojamoje valstybinėje žemėje yra suformuoti nauji kitos paskirties žemės sklypai (vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų pastatų teritorijos), jie yra perduoti Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Alytaus skyriui nuosavybės teisėms atkurti.

Prašome gyventojų atlaisvinti sklypus ir nugriauti čia esančius statinius, nevykdyti veiklos ir sutvarkyti savo teritoriją.

Prieš keletą metų gyventojai daržus buvo įsikūrę ir Raudonkalnio gatvėje. Jiems geranoriškai išsikėlus čia buvo įkurtas 100-mečio parkas – jį sodino alytiškių šeimos, kurių šaknys Alytuje siekia per 100 metų.

AMS Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą