Žaliosios rodyklės sugrįš į Alytaus sankryžas!

 

Trečiadienį Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija nusprendė miesto sankryžose sugrąžinti 11 žalių rodyklių.
Žaliosios rodyklės sugrįš šiose vietose sukant iš Raudonkalnio g. į Jurgiškų g., iš Naujosios g. į Žuvinto g., iš Punsko g. į Statybininkų g., iš Statybininkų g. į Punsko g., iš Ulonų g. į Pulko g., iš Juozapavičiaus g. į Merkinės g., iš Pulko g. į Jotvingių g., iš Jotvingių g. į Pulko g. iš S. Dariaus ir S. Girėno g. į Vilniaus g., iš Vilniaus g. į S. Dariaus ir S. Girėno g., iš Pulko g. į Santaikos g.
Jotvingių-Naujosios-Tvirtovės-Rūtų g. sankryžoje papildomos žaliosios rodyklės nebus sugrąžinamos, tačiau čia bus sumontuotos papildomos šviesoforų sekcijos leidžiančios sukti į dešinę.
Žaliųjų rodyklių visoje Lietuvoje neliko nuo sausio mėnesio, tačiau pastebėjus, kad toks sprendimas padidino eismo spūstis ir vairuotojų nepasitenkinimą, Vyriausybė pakeitė nutarimą ir leido visam laikui grąžinti dešinįjį posūkį leidžiančias žaliąsias rodykles sankryžose. Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius žadėjo senąją tvarką grąžinti metams, tačiau Ministrų kabinetas nusprendė jokio termino neįtvirtinti.
Sukti į dešinę automobiliams, kaip ir anksčiau, bus leidžiama esant raudonam šviesoforo signalui, prieš tai sustojus prie sankryžos ir įsitikinus, kad tai netrukdys pėsčiųjų saugumui ir kitų transporto priemonių eismui.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą