Atnaujintas Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Vaikų ligų skyrius

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Vaikų ligų skyriuje – daugiau šviesos, spalvų, o čia besigydantiems mažyliams palatose dabar kur kas jaukiau. Po dvejus metus trukusių remonto darbų šiandien oficialiai atidarytas šis ligoninės skyrius. Skyriuje suremontuotos 24 palatos, jose – daugiau kaip 20 lovų. Be to įrengta Kineziterapijos salė, masažo, ortodonto kabinetai, palata užkrečiamomis ligomis sergantiems vaikams, atnaujintas vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios korekcijos dienos stacionaras, įsigyta reikiama įranga ir priemonės, baldai.

Apžiūrėti dar dažais kvepiančių patalpų ir oficialaus atidarymo proga pasveikinti Vaikų ligų skyriaus darbuotojų atvyko Alytaus miesto savivaldybės vadovai, Seimo nariai Julius Sabatauskas, Robertas Šarknickas ir Petras Valiūnas, Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai, kiti garbūs svečiai.

„Džiaugiuosi, kad nuo šiol ne tik vaikams šiose patalpose bus geriau, bet ir tiems žmonėms, kurie čia dirba. Aš noriu palinkėti, kad šiame skyriuje nebūtų vaikų kad visi jie būtų sveiki, o jei ir bus jų čia, kad jie greičiau pasveiktų ir sugrįžtų į namus“, – prieš perkirpdamas skyriaus atidarymo juostelę sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. Atsinaujinusiomis patalpomis ir puikiomis mažiesiems pacientams sveikti sudarytomis sąlygomis pasidžiaugė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Gerų idėjų ir inovatyvių sprendimų ligoninės kolektyvui linkėjo remonto darbus atlikusios UAB „VA statybaׅ“ Virginijus Almanaitis, Vaikų ligų skyriaus vedėjai Vaivai Savickienei įteikęs simbolinį raktą.

Įkurtuvių nuotaikomis gyvenantis Vaikų ligų skyrius sulaukė ir dovanų – UAB „Vita Baltic International“ Vaikų ligų skyriui padovanojo čiužinių. Britų koncerno „Vita Group“ Šiaurės Europos regiono vadovas Vladislavas Gunevičius pasidžiaugė, kad nuo šiol mažieji pacientai su ligomis kovos ilsėdamiesi ant aukščiausios kokybės gaminių, į kuriuos sudėti ne tik geriausi techniniai sprendimai, bet ir visa darbuotojų širdis.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Vaikų ligų skyriaus remonto darbai atlikti Vaikų sveikatos stiprinimo paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimo Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje projekto lėšomis. Bendra jo vertė 1 081,1 tūkst. Eur.

Vaikų ligų skyrius nebuvo remontuotas nuo jo veiklos pradžios, iki šiol jame buvo atliekami tik smulkūs remonto darbai – tiek, kad patalpos atitiktų higienos normos reikalavimus.

 Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą