Mugės per Alytaus miesto gimtadienį dėl griežtų karantino reikalavimų nebus

Sveikatos apsaugos ministrui – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovui Aurelijui Verygai paskutinėmis gegužės dienomis pasirašius sprendimus dėl kultūros, pramogų ir kitų renginių organizavimo būtinų sąlygų bei dėl paslaugų teikimo ir prekybos viešose vietose, Alytaus miesto gimtadienio renginių programoje planuota mugė neįvyks.

Minėtuose sprendimuose numatyti griežti įpareigojimai dėl tokių renginių dalyvių ir žiūrovų karantino sąlygų užtikrinimo (ne daugiau kaip 300 dalyvių, ne mažesnis kaip 1 metro atstumas tarp jų), prekybos sąlygų ir higienos reikalavimų. Nei organizatoriams, nei viešąją tvarką prižiūrintiems pareigūnams jų nebūtų įmanoma tinkamai įgyvendinti.

Alytaus miesto savivaldybė atsiprašo alytiškių ir tautodailininkų, kad gerus ketinimus surengti mugę per Alytaus miesto gimtadienį birželio 13 d. vis dar koreguoja pratęsto karantino reikalavimai.

Būtent dėl šios priežasties Prašymų organizuoti renginius nagrinėjimo komisija penktadienį rekomendavo neorganizuoti mugės ne tik Miesto dienos šventės metu, bet ir kitų mugių per visą laikotarpį, kol truks karantinas ir prekybai viešose vietose bus taikomi atitinkami apribojimai.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjos Vilmos Liaukuvienės teigimu, visi kiti planuojami miesto gimtadienio renginiai, apie kuriuos buvo kalbėta, turėtų vykti kaip numatyta.

„Tikimės kad alytiškiai geranoriškai vadovausis karantino reikalavimais, bus sąmoningi, dėvės kaukes, laikysis nustatyto fizinio atstumo ir gerbs vieni kitus. Renginių vietas ir jų laiką paskelbsime netrukus“, – sakė skyriaus vedėja.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą