Lankininkų sezono startas Alytuje pažymėtas rekordu

Sekmadienį įvyko pirmosios Lietuvoje gyvos šio sezono šaudymo iš lanko varžybos – Alytaus miesto pirmenybės. Sportininkai varžėsi penkių skirtingų lankų grupėse, o „Ugninės Strėlės“ atstovė Halina Radvilienė užfiksavo naują šalies veteranių rekordą.

Paprastųjų lankų varžybose su vyrais kovojusi H. Radvilienė užėmė trečiąją vietą. Ji atrankoje surinko 443 taškus ir būtent šį rezultatą įrašė į Lietuvos lankininkų federacijos rekordų knygą. Šis rezultatas atrankos varžybose buvo ketvirtas, bet mažajame finale ji sugebėjo 6:5 įveikti Vladimirą Mosiną.

„Labai laukėme pirmųjų varžybų, o kai pavyko užimti trečiąją vietą, tai visai smagu, - džiaugėsi H. Radvilienė. – Alytuje visada smagu varžytis, man niekada nereikia jokios komforto zonos, todėl viskas čia patinka. Oras buvo geras, organizacija ir apdovanojimai – puikūs“.

Ji prisipažino, kad nežinojo apie pasiektą Lietuvos rekordą.

„Nežinojau šito. Su šiuo lanku iš 50 metrų atstumo pradėjau šaudyti tik pernai. Čia buvo gal tik trečiosios varžybos, o rugpjūtį bus tik metai, kai treniruojuosi. Namie turiu sąlygas treniruotis, o šita sporto šaka man labai patinka. Kai dirbu, tai ir sekasi“, - šypsojosi sportininkė.

Paprastųjų lankų grupėje triumfavo Ernestas Vilkauskas (LSK), kuris finale 6:2 įveikė Nedą Mockevičių („Žaliasis lankas“).

Olimpinių lankų grupės finale susitiko du Kauno sporto asociacijos (KSA) atstovai. Ramūnas Kašėta lemiamoje akistatoje 6:2 pranoko Vladą Šigauską. Mažajame finale Dominykas Jančiukas („ASRC-Žaliasis lankas“) 6:4 pranoko Adrianą Kovalevskį („Klaipėdos lankininkai“). Tarp jaunių nugalėjo Ema Nickutė („ASRC-Žaliasis lankas“).

Skriemulinių lankų varžybose nugalėjo Žydrūnas Karpavičius (KSA), ilgųjų – Stasys Svetlauskas („Žaliasis lankas“). Paprastųjų lankų jaunių turnyre pirmąją vietą užėmė Rugilė Tamulynaitė („ASRC-Žaliasis lankas“).

57-erių metų H. Radvilienė ne tik šaudo iš lanko, bet ir žaidžia futbolą. Ji prisipažįsta, kad šaudymas iš lanko jai suteikia daugiau emocijų.

„Rekomenduoju visiems išbandyti pašaudyti iš lanko. Čia reikia ir susikaupimo, ir fizinės jėgos. Šis sportas labai ugdo ištvermę, o azarto čia daugiau nei futbole, kurį taip pat lankau. Kiekvienos šaudymo iš lanko varžybos suteikia didelį adrenalino kiekį“, - pridūrė H. Radvilienė.

Alytaus miesto pirmenybes organizavo „Žaliasis lankas“.

VšĮ „žaliasis lankas“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą