Didžiojoje ir Mažojoje Dailidės ežerėliuose atlikti vandens ir paplūdimio smėlio kokybės tyrimai

Prasidėjus vasarai bei maudymosi sezonui, kiekvieną mėnesį norint užtikrinti saugumą yra tiriama Alytaus Mažojo ir Didžiojo Dailidės ežerų maudyklų vandens kokybė.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos tyrimų rezultatų duomenimis, Didžiojo Dailidės ežero maudyklos vanduo atitinka higienos normos „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimus. Tuo tarpu Mažosios Dailidės maudyklos vandenyje žarninių lazdelių skaičius maudykloje atitinka numatytas higienos normas, tačiau žarninių enterokokų skaičius kelis kartus viršija nustatytas ribas, todėl įspėjama nesimaudyti

Nei viename vandens telkinyje nerasta plūduriuojančių nuolaužų ar kitų medžiagų, o atlikus paplūdimio smėlio tyrimą, kirminų kiaušinėlių ir lervų neaptikta.

Vandens kokybės tyrimų duomenis galite pamatyti čia.

Paplūdimio smėlio kokybės tyrimų rezultatai.

Vandens kokybės situacija keičiasi pakankamai dažnai, priklausomai nuo oro sąlygų, paplūdimio užimtumo, oro temperatūros ir kitų aplinkos sąlygų. Padidėjęs žarninių enterokokų kiekis vandenyje rodo fekalinę taršą, maudantis gurkštelėjus vandens gali kilti infekcija ar alerginė organizmo reakcija.

Prieš maudantis visada reikėtų atkreipti dėmesį, ar nepakitusi vandens spalva, ar nėra putų ir ar neskleidžia neįprasto ir nebūdingo kvapo.

Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą