9 kačių veislės, kurios puikiai sutaria su vaikais

Viena iš didžiausių vaikystės svajonių – turėti kačiuką, šuniuką ar kitą augintinį namuose. Tėvai neretai priešinasi tokioms vaikų užgaidoms, nes rūpinimasis gyvūnu dažniausiai tenka jiems, o vaikai augintinį labiau įsivaizduoja kaip minkštą žaisliuką. Tačiau, jeigu tėvai atsakingai paaiškina, kad gyvūnas ne žaislas, juo reikia rūpintis, maitinti, prižiūrėti ir svarbiausia, nesielgti kaip su žaislu, tuomet augintinį namuose turėti tiesiog privaloma.

Šeimose, kuriose nuo mažų dienų auga gyvūnas, vaikai yra atsakingesni, mokomi rūpintis nauju gyventoju, išmoksta dalintis ir yra tiesiog laimingesni.

Šį kartą kalbėsime apie kates. Jų veislių daugybė, o kokią pasirinkti auginti namuose reikia nuspręsti tėvams, ir būtina atsižvelgti ne tik į keturkojo išvaizdą, bet ir charakterio savybes. Juk svajojame apie mažą mielą kačiuką, kuris niekada neįdrėks, neįkas ir meiliai gulės ant kelių. Toli gražu, ne visų veislių katės yra tokios mielos.

Pavyzdžiui reta Škotų stačiaausė ar nulėpausė katė savo noru užsiropš ant kelių ir ilgai išgulės leidžiama glostyti. Šios veislės katės pačios sau šeimininkės ir bus glostomos tik tada, kada pačios panorės. O jeigu jas norėsite per prievartą pamyluoti, gali įvykti ir nemenkas konfliktas, kuris pasibaigs skaudžiu įdrėskimu.

Taigi, kokios kačių veislės yra pačios draugiškiausios vaikams?

PLAČIAU SKAITYKITE ČIA

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą