Nuotraukos autorius: P.Mantautas

Aplinkosaugininkai Priekulės apylinkėse aptiko brakonierių sandėlį: jame – net 16 tinklų

Tęsiantis lašišų ir šlakių nerštui, Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai ir toliau vykdo sustiprintą žvejybos kontrolę. Prieš keletą dienų Klaipėdos aplinkosaugininkai paėmė net 16 tinklų. Alytaus inspektoriai per vieną reidą patikrino du ežerus.

Vykdydami akciją „Lašiša“, Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos ir Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai per jungtinį prevencinį reidą su policijos pareigūnais pagal turimą informaciją tikrino sodybas ir kitus ūkinius pastatus dėl neteisėtai laikomų draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių.

Priekulės apylinkėse trijose sodybose rastas visas arsenalas tinklų (iš viso 16 vienetų) ir didelis kiekis namų gamybos vištienos konservų su etiketėmis.

Aplinkosaugininkai už tinklų laikymą trims asmenims surašė administracinių nusižengimų protokolus, pažeidėjams gresia bauda iki 200 eurų.

Iškviesti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai įpareigojo sunaikinti namų gamybos produkciją, policijos pareigūnai savo ruožtu nubaudė asmenį už komercinės ir ūkinės veiklos pažeidimą.

Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė reidą Druskininkų ir Lazdijų rajonuose.

Krašto ežere (Druskininkų r.) žvejojantis asmuo turėjo sugavęs mažesnio negu leidžiama dydžio lydeką. Šis asmuo, žvejojantis tame pačiame ežere ir pažeidžiantis Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles, pareigūnams įkliuvo antrą kartą per metus. Pažeidėjui gresia bauda nuo 10 iki 60 eurų ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą, siekiančią 240 eurų.

Dar du įkliuvę pažeidėjai Metelio ežere (Lazdijų r.) žvejojo draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu – statomuoju tinklu. Asmenims bus surašyti administracinio nusižengimo protokolai už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus. Jiems gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių – tinklo ir valties konfiskavimu. Šiuo atveju sulaikyti pažeidėjai dar nebuvo spėję gamtai padaryti žalos.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja visiems už pagalbą ir prašo apie aplinkos apsaugos pažeidimus pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą