Prasideda naujas Nacionalinio miškų susitarimo rengimo etapas: bus tariamasi dėl konkrečių temų

Nacionalinio miškų susitarimo sektorinių grupių atstovai kviečiami į Susitarimų temų forumą, kuriame bus apsispręsta dėl šalies miškų ateitį lemsiančių svarbiausių temų ir klausimų. Jis vyks lapkričio 29 d. 9.30 val. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje, Kaune.

Nacionalinio miškų susitarimo analitinė grupė, sudaryta iš Aplinkos ministerijos, Valstybinės miškų tarnybos, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos ir Valstybinių miškų urėdijos atstovų, išnagrinėjo sektorinių grupių darbo knygose įvardytus esminius ilgalaikius poreikius, aktualias temas, įtampą keliančias sritis bei pasiūlymus jai eliminuoti. Analitinė grupė sudarė siūlomų temų, dėl kurių reikia susitarti, sąrašą, nurodė pagrindinius sutarimų reikalaujančius kiekvienos temos klausimus.

Šios temos ir jas detalizuojantys klausimai buvo pristatyti lapkričio 15  d. vykusiame Temų etapo pradžios renginyje. Po šio renginio sektorinės grupės teikė savo siūlymus šioms temoms ir orientaciniams klausimams. NMS Analitinė grupė šiuos pasiūlymus integravo į atnaujintą susitarimų temų ir orientacinių klausimų sąrašą.

Susitarimų temų forumo metu pradės formuotis susitarimų grupės, kurios ir tarsis dėl iškeltų klausimų. Jų darbo knyga ir principai bus pristatyti renginyje.

Tiesioginę transliaciją bus galima stebėti https://nacionalinismiskususitarimas.lt/ puslapyje ir „youtube.com“ vaizdo sklaidos platformos Aplinkos ministerijos kanalu.

Praėjęs Nacionalinio miškų susitarimo etapas, kuriame susitarimo dalyviai bendru sutarimu suformulavo galutinį Nacionalinės miškų vizijos tekstą, baigėsi  lapkričio viduryje.

Su sektorinių grupių darbo rezultatais galima susipažinti čia.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą