Prašymų tuoktis pateikimas – nuotoliniu būdu

Prašymą įregistruoti santuoką bus galima paduoti nuotoliniu būdu, siųsti registruotu paštu ar per kurjerį. Tokį patogesnį dokumentų pateikimo variantą numato įteisinti Teisingumo ministerija, parengusi Civilinės būklės aktų registravimo taisyklių.

„Dėl pandemijos susiklosčiusi situacija skatina greičiau taikyti patogesnius ir saugesnius kitus paslaugų teikimo būdus, kad žmonėms nereikėtų lankytis įstaigose. Tai leis išspręsti daugelį problemų, nes tekdavo atvykti į civilinės metrikacijos įstaigas. Pavyzdžiui, Lietuvos ir užsienio piliečiai, norintys susituokti Lietuvoje, prašymus civilinės metrikacijos įstaigoms galės pateikti registruotu laišku ar per kurjerį, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. – Covid-19 iššūkį visuomenės gyvenime padeda atremti sparti elektroninių paslaugų ir kitokių jų teikimo būdų plėtra, plačiau „įdarbintos“ informacinės technologijos“.  

Lietuvos piliečiai prašymus tuoktis galės paduoti Metrikacijos paslaugų informacinėje sistemoje (mepis.lt), taip pat siųsti registruotu paštu ar perduoti per kurjerį. Užsieniečiai, norintys pateikti prašymą registruoti santuoką Lietuvoje, tai galės atlikti savo šalyje registruotu paštu ar kurjerio pagalba. 

Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą