Nuspręskite patys, iš ko pirksite elektros energiją savo namams

Elektros energija tampa preke – tokia, kaip mobilusis telefono ryšys. Anksčiau ją mums parduodavo valstybės valdomas ir reguliuojamas tiekėjas. Nuo šiol galime rinktis patys iš kelių tiekėjų.

Pokytis bus įgyvendinamas nuosekliai per trejus metus. Jūs būsite įtraukti į vieną iš trijų etapų pagal tai, kiek elektros energijos sunaudojate. Apie tai būsite informuoti asmeniškai. Socialiai pažeidžiami gyventojai pateks į paskutinį etapą ir tiekėją rinksis 2022-aisiais metais.

Visa informacija apie projektą: www.pasirinkitetiekeja.lt

Ką jums reikia žinoti apie vykstančius pokyčius?

Kas keičiasi?

Valstybė nebereguliuos elektros energijos kainos. Nebeliks visuomeninio elektros energijos tiekėjo – ją gyventojams parduos kelios licenciją tam gavusios privačios įmonės. Toks pokytis jau buvo įgyvendintas mobiliojo telefono ryšio, interneto, bankų ir kituose sektoriuose.

Kodėl vyksta šis pokytis?

Lietuva yra Europos sąjungai įsipareigojusi panaikinti monopolines sąlygas elektros energijos rinkoje ir šį procesą pradėjo dar 2009-aisiais, o dabar žengia paskutiniuosius jo žingsnius. Estija tai padarė 2013 m., o Latvija – 2015 m.

Kaip reikia pasirinkti tiekėją?

Prasidėjus tam tikram etapui, tiekėjai su jumis susisieks ir pateiks pasiūlymus patys. Galite nelaukti savo etapo ir tiekėją pasirinkti jau dabar, patys susisiekdami su tiekėju. Tiekėjų buičiai sąrašą rasite www.pasirinkitetiekeja.lt

Kada turėsite pasirinkti tiekėją?

Atėjus metui pasirinkti tiekėją gausite informaciją elektroniniu arba paprastu paštu. Galite nelaukti savo etapo ir tiekėją pasirinkti jau dabar, patys susisiekdami su tiekėju.

Tiekėjo pasirinkimo etapai

I etapas 2020 m. (pradžia). Gyventojai, mokantys daugiau nei 40 eurų per mėnesį. Iki 2020 m. gruodžio 10 dienos turėsite pasirinkti tiekėją. 

II etapas 2021 m. Gyventojai, mokantys 12-40 eurų per mėnesį. Iki 2021 m. gruodžio 10 dienos turėsite pasirinkti tiekėją. 

III etapas 2022 m. Gyventojai, mokantys iki 12 eurų per mėnesį. Iki 2022 m. gruodžio 10 dienos turėsite pasirinkti tiekėją. 

Kas yra socialiai pažeidžiami gyventojai, patenkantys į paskutinį etapą?

Socialiai pažeidžiami gyventojai – tai valstybės paramą ir kompensacijas būtiniausioms reikmėms (tokioms, kaip šildymas, elektros energija, karštas ir šaltas vanduo) gaunantys gyventojai. Tokie gyventojai yra įtraukti į paskutinįjį etapą – tiekėją jie rinksis 2022-ųjų rudenį.

Kas nutiks jei nepasirinksiu elektros energijos tiekėjo?

Jei nepasirinksite atėjus etapui, kuriam esate priskirti, būsite perkelti į valstybės užtikrinamą laikiną garantinį tiekimą. Tai reiškia, kad elektros energijos tiekimas jums nenutrūks, tačiau garantinis tiekimas galimai kainuos brangiau. Numatoma, kad garantinis tiekimas bus laikinas. Tai reiškia, kad, norėdami ir toliau gauti elektros energiją, turėsite pasirinkti norimą jos tiekėją.

Kur rasti informaciją apie tiekėjus?

Visą informaciją rasite interneto svetainėje www.pasirinkitetiekeja.lt. Jei nesinaudojate kompiuteriu, tiekėjų pasiūlymus įsigyti elektros energiją gausite paštu. Taip pat rekomenduojama stebėti reklamas ir informaciją žiniasklaidoje. Rekomenduojame susisiekti su pasirinktu tiekėju ir jums patogiausiu būdu susitarti dėl paslaugų teikimo sutarties pasirašymo sąlygų.

www.pasirinkitetiekeja.lt 
Informacija telefonu: +37062655565

Ams informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą