Skaitytojai suskubo pasiimti knygų iš bibliotekos

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka karantino metu skaitytojus aptarnaus bekontakčiu būdu, nebus teikiamos skaityklos, interneto, kopijavimo, skenavimo, įrišimo ir laminavimo paslaugos. Nemažai lankytojų pasirūpino iš anksto ir knygų skaityti pasiėmė daugiau nei įprastai.

Atsižvelgiant į paskelbtą karantiną, siekiant užtikrinti skaitytojų ir darbuotojų saugumą, pakeista Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos lankytojų aptarnavimo tvarka. „Skaitytojai į biblioteka nebus įleidžiami mažiausiai iki lapkričio 30 d. Knygos bus išduodamos bekontakčiu būdu, tik iš anksto jas užsisakius elektroniniame kataloge, elektroniniu paštu arba telefonu“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas.

Alytaus rajono viešosios bibliotekos skaitytojai knygas gali užsisakyti elektroniniu paštu abonementas@alytus.rvb.lt, tel. (8 315) 53 383, elektroniniame LIBIS kataloge. Kontaktai skelbiami bibliotekos interneto svetainėje www.alytus.rvb.lt.

Iš anksto rezervuotos knygos bus paruoštos, o jas atsiimti galima nurodytoje vietoje (prie įėjimo).

Grąžinti perskaitytas knygas skaitytojai gali iš anksto pranešę, arba dėti į knygų grąžinimo dėžę šalia Alytuje esančios bibliotekos, filialuose – specialiose vietose prie įėjimo. Grąžinimo terminą pratęsti galima telefonu, el. paštu, elektroniniame LIBIS kataloge, dėl vėlavimo bus žiūrima atlaidžiau.

„Pastebėjome, kad prieš karantiną iš bibliotekų paimta daugiau knygų. Skaitytojai knygų pasiėmė ne po vieną ar dvi“, – sakė bibliotekos direktorius A. Vyšniauskas.

Alytaus rajono viešosios bibliotekos filialai dirbs įprastu laiku antradieniais–šeštadieniais.

Alytaus rajono seniūnijose veikia 32 viešosios bibliotekos filialai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą