Lazdijuose jau yra tekstilės atliekų konteineriai: daiktams, kuriuos dar galima prikelti antram gyvenimui

Lazdijų mieste šią savaitę pastatyti tekstilės atliekų surinkimo konteineriai: vienas Dzūkų g. 11A, šalia garažų esančioje aikštelėje, kitas šalia Sodų g. 8 esančioje aikštelėje. Bus ir trečiasis – tinkamiausia vieta jam šiuo metu dar renkama. Tekstilės konteineriai atkeliauja pačiu laiku, nes pavasaris yra tas metas, kai norisi iš pagrindų susitvarkyti namus, atsikratyti padėvėtų drabužių, kitų daiktų.

Suknelės, sijonai, marškiniai, švarkai, kelnės, batai, patalynė – daiktai, kurių pilna kiekvienuose namuose. Brangių, paprastų, naujų, padėvėtų, bet jų yra visur: spintose, maišuose, dėžėse ir net... atliekų konteineriuose.

Iki šiol Lazdijų gyventojai tekstilės atliekas mesdavo į mišrių atliekų konteinerius. Pagal taisykles į juos gali būti metamos tik smulkios tekstilės atliekos. Paltus, patalynę, kitas didesnes atliekas ar didesnius jų kiekius reikia vežti į rūšiavimo centrus.

Į tekstilės atliekų konteinerius išmesta avalynė bei drabužiai bus rūšiuojami, skalbiami, dezinfekuojami ir vėl atiduodami naudoti labdaros organizacijoms, daiktų mainų centrui „TikoTiks“.

Pakartotinis naudojimas yra pagrindinis tikslas, kurio siekiama atskirai surenkant tekstilės atliekas. Išmestos kartu su kitomis atliekomis, jos labai užteršiamos ir tolesniam naudojimui jau būna netinkamos.

Tad labai tikimasi gyventojų sąmoningumo – tinkamas naudojimui tekstilės atliekas mesti į joms skirtus konteinerius ir, žinoma, neniokoti šių konteinerių, nemėtyti atliekų aplink juos.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą