Ant Vyriausybės stalo – judėjimo ribojimų pratęsimas 16-oje Lietuvos savivaldybių

Kovo 15 dieną pasibaigus terminui, iki kada buvo pratęsti judėjimo visoje Lietuvoje ribojimai, Vyriausybė pirmadienį ryte rinksis spręsti, kokiose savivaldybėse juos dar reikėtų palikti. Aiškėja, kad Ministrų kabinetas svarstys judėjimo tarp savivaldybių ribojimus iki pat kovo pabaigos palikti net 16-oje savivaldybių.

Iki kovo 31 dienos 24 val. judėjimas ir toliau liktų ribojamas Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Visagino savivaldybėse.

Į šias savivaldybes draudžiama atvykti ir išvykti iš jų, išskyrus atvejus, kai vykstama: į savo gyvenamosios vietos savivaldybę, į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimųjų giminaičių mirties, į darbą, į aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų, dėl sveikatos priežiūros paslaugų.

Taip pat, kai asmenys, gyvenantys besiribojančiose Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių, ir dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas.

Šis ribojimas netaikomas vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje jie turi nekilnojamojo turto, priklausančio vienam iš šeimos ar namų ūkio narių nuosavybės teise.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, tęsti judėjimo ribojimus siūloma tose savivaldybėse, kur 14 dienų naujų COVID-19 atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 200 ir daugiau.

Kartu Vyriausybės nutarimo projekte patikslintas tarp leidžiamų lankyti uždarose erdvėse esančių įstaigų sąrašas, įtraukiant zoologijos ir botanikos sodus.

Primename, kad karantinas Lietuvoje taip pat galioja iki kovo 31 dienos 24 valandos.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą