Alytaus rajono savivaldybė turės naują užsienio partnerį

Alytaus rajono savivaldybė ir Čerkasų srities Umanės rajono taryba (Ukrainos Respublika), siekdamos vystyti ilgalaikį ir naudingą abiem šalims bendradarbiavimą ekonomikos, kultūros, švietimo, sporto, turizmo, aplinkos apsaugos, socialinėje ir sveikatos srityse, planuoja pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.

Alytaus rajono savivaldybės taryba pritarė sutarčiai.

Planuojama sukurti palankias sąlygas Umanės ir Alytaus rajonų įmonių ir organizacijų tarpusavio verslo ir kitos ūkinės veiklos plėtrai, investicijoms į bendrus, turinčius tarpusavio naudos, projektus. Taip pat plėstųsi bendradarbiavimas su pačia šalimi, užmezgant ir plečiant ilgalaikius ryšius švietimo, sporto, ekonomikos, turizmo, socialinėje ir sveikatos, kultūros ir meno srityse bei tarp visuomeninių Umanės rajono tarybos ir Alytaus rajono savivaldybės organizacijų.

Siekiama, kad abi šalys sukurtų būtinas sąlygas profesionalių saviveiklinių ir vaikų kolektyvų dalyvavimui festivaliuose, apžiūrose ir konkursuose, keičiantis meno ir muziejinėmis parodomis.

Šiuo metu Alytaus rajono savivaldybė bendradarbiauja su 15 užsienio savivaldybių iš Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos, Kosovo, Sakartvelo.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą