Alytaus rajono savivaldybės delegacijos vizitas Klaipėdos rajone

Lapkričio 18–19 d. Alytaus rajono savivaldybės tarybos narių, administracijos, įstaigų darbuotojų delegacija lankėsi Klaipėdos rajone. Susitikimas su savivaldybės atstovais vyko moderniame Gargždų kino teatre „Minija“. Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pristatė vizito tikslą – susipažinti su Klaipėdos rajonu, aptarti narystę Šv. Jokūbo kelio asociacijoje, pasidalinti gerąja patirtimi.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pristatė savivaldybę, pakvietė pasižiūrėti Turizmo informacijos centro sukurtą 3D filmą, pasakojantį Gargždų istoriją „Kaip kūrėsi Gargždai nuo pelkių iki šių dienų“.

Buvo aptartas Klaipėdos rajone įgyvendinamas dalyvaujamasis biudžetas, gyventojų iniciatyvų konkursas „Tavo idėja“, diskutuota apie Alytaus ir Klaipėdos rajonų panašumus ir skirtumus.

Alytaus rajono savivaldybės delegacija susipažino su Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro veikla, inovacijomis bei projektais. Pajūrio regioninio parko direkcijoje savivaldybės vadovai, tarybos nariai ir administracijos darbuotojai, lydimi Klaipėdos rajono TIC direktorės Daivos Buivydienės pasakojimo apie projektą „Šv. Jokūbo kelias Vakarų Lietuvoje“, patys nukeliavo Šv. Jokūbo kelio atkarpą ir pasigrožėjo vaizdais nuo Olando Kepurės skardžio.

Tokie vizitai į kitas savivaldybes naudingi dėl gerųjų pavyzdžių – tai būdas pristatyti savo kraštą, supažindinti su tikslais, užmegzti tarpsavivaldybinius ryšius.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą