Alytaus rajone įrengti išoriniai automatiniai defibriliatoriai ir turniketai

Alytaus rajono savivaldybės administracijos priimamajame, Simno ir Daugų seniūnijų pastatuose įrengti išoriniai automatiniai defibriliatoriai ir turniketai. Europos Tarybos gaivinimo gairėse rekomenduojama naudoti automatinį išorinį defibriliatorių – ankstyva defibriliacija gali išsaugoti gyvybę daugeliui žmonių, patyrusių širdies sustojimą. Defibriliatoriumi nesudėtinga naudotis, nes paprastos balso instrukcijos vadovauja naudotojui per visą defibriliacijos procesą.

Defibriliatoriai rajone įrengti Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centrui kartu su 35 Lietuvos savivaldybėmis įgyvendinant projektą „Sveikatos išsaugojimo priemonių įgyvendinimas tikslinėse teritorijose“, finansuojamą Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę „Tikslinių teritorijų gyventojų sveikos gyvensenos skatinimas“.

Projekto tikslas – padidinti tikslinių grupių asmenų sveikatos raštingumo lygį.

Projekto įgyvendinimo metu savivaldybėse, taip pat ir Alytaus rajono, buvo įgyvendinamos ir visuomenės informavimo priemonės, skleidžiamos žinios apie pirmosios pagalbos teikimą ir profesionalios pagalbos prieinamumą, organizuojami pagalbos teikėjų, pirmosios pagalbos teikimo įgūdžių mokymai.

Alytaus rajono gyventojams, rajono savivaldybės biudžetinių ir viešųjų įstaigų darbuotojams buvo vykdomi nemokami mokymai, kaip teikti pirmąją pagalbą, esant ūmiems širdies ir kraujagyslių susirgimams bei traumoms, taip pat naudoti išorinį automatinį defibriliatorių ir stabdyti kraujavimą turniketu. Mokymuose dalyvavo kelios dešimtys asmenų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą