Alytaus rajono seniūnijoms – trys nauji traktoriai

Naujųjų metų išvakarėse į Alytaus, Daugų ir Simno seniūnijas atkeliavo Alytaus rajono savivaldybės nupirkti traktoriai „KIOTI“ PX1153 PC-EU. Savivaldybė juos pirko iš UAB „Galuotas“ už 161 tūkst. 571 eurų.

Su šiais traktoriais komplektuojami šlaitiniai augalų smulkintuvai, smėlio ir druskos mišinio barstytuvai, taip pat – sniego verstuvai (valytuvai). Pagal poreikį galima komplektuoti ir kitus papildomus mechanizmus.

Savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė apžiūrėjo Alytaus seniūnijoje jau pagal paskirtį naudojamą naująjį traktorių. Prie jo prikabintas smėlio – druskos mišinio barstytuvas šiuo metu, kai keliai labai slidūs, - ypač reikalingas. Mechanizmas pats pasisemia reikalingą mišinio kiekį, barsto jį tolygiai.

Meras A. Vrubliauskas pats sėdo prie traktoriaus vairo išbandyti, kaip veikia sniego verstuvas. Nors sniego dabar likę nedaug, tačiau savivaldybės vadovas įsitikino, jog valytuvas veikia puikiai, šalia seniūnijos esanti aikštelė nuvalyta nepriekaištingai.

„Tikiuosi, kad naujai įsigyta technika padės geriau susidoroti su žiemos iššūkiais, greičiau nuvalyti nuo seniūnijos kelių sniegą, pabarstyti slidžius kelio ruožus. Na, o vasarą traktoriai bus panaudojami žolės pjovimui, viešųjų erdvių tvarkymui“,- sako Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas.

Kelių priežiūrai savivaldybė yra sudariusi jungtinę sutartį su UAB „Ordo“ bei „Gilmera“. Esant ekstremaliai situacijai, savivaldybės vadovai, kaip ir praėjusią žiemą, kelių valymui ketina pasitelkti ūkininkus su jų turima technika.

Miestelių bei gyvenviečių šaligatviams valyti jau anksčiau savivaldybė nupirko 4 mažuosius traktorius, vadinamuosius keturračius. Jais tvarkomos viešosios erdvės Butrimonių, Daugų, Alytaus ir Simno seniūnijose. Savivaldybės vadovai svarsto galimybę kelių priežiūros technika aprūpinti ir mažesnes seniūnijas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą