Meras A. Vrubliauskas susitiko su Sveikatos reikalų komiteto pirmininku A. Matulu

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pokalbyje su Lietuvos Respublikos Seimo nariu, Sveikatos reikalų komiteto pirmininku Antanu Matulu aptarė gyventojams aktualias sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkas, sveikatos priežiūros paslaugų kokybės ir prieinamumo klausimus.

A. Vrubliauskas, kaip Alytaus regiono plėtros tarybos visuotinio dalyvių susirinkimo pirmininkas, praėjusių metų pabaigoje raštu kreipėsi į atsakingas valstybės institucijas, atkreipdamas dėmesį į kai kuriuos taisytinus sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkymo aspektus. Rašte prašoma neskaidyti Alytaus regiono į dvi dalis, palikti jo priskyrimą prie Vilniaus sveikatos priežiūros įstaigų funkcinio regiono (reforma numato dalį Pietų Lietuvos savivaldybių sveikatos priežiūros įstaigų perduoti funkciniam Kauno tinklui, dalį – Vilniaus tinklui).

A. Vrubliauskas siūlė koreguoti Sveikatos apsaugos ministerijos parengtas Greitosios medicinos pagalbos (GMP) politikos ir valdymo alternatyvas. Jeigu numatoma steigti vieningą visos Lietuvos GMP centrą, tai steigti ne su penkiais padaliniais, kaip dabar siūloma, o su dešimčia padalinių apskričių pagrindu.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas A. Matulas sakė esąs susipažinęs su minėtu prašymu ir jau kreipęsis į Sveikatos apsaugos ministeriją, kad pateiktų konkrečius atsakymus į A. Vrubliausko rašte iškeltas problemas, tačiau pokalbio metu norėjęs labiau įsigilinti į vietos situaciją.

Susitikimo metu Alytaus rajono savivaldybės vadovas papasakojo Seimo nariui apie naują sveikatos priežiūros paslaugų formą ne tik Dzūkijoje, bet ir visoje Lietuvoje – mobiliąsias ambulatorijas, mobiliuosius odontologo kabinetus, kurie teikia paslaugas kaimiškųjų vietovių gyventojams.

Pasak mero A. Vrubliausko, kalbėta ir apie Alytaus S. Kudirkos ligoninės veiklą, kuri rūpi savivaldybės vadovams, nes apie 40 proc. pacientų yra rajono gyventojai.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą