Alovės seniūnija – naujose patalpose

Alytaus rajono Alovės seniūnijos gyventojai nuo šiol vienoje vietoje gali sutvarkyti ne vieną reikalą. Seniūnija persikėlė į atnaujintas patalpas vietos mokykloje, čia yra ir bibliotekos filialas, ir Kultūros centro skyrius.

„Manome, sprendimas įkurdinti kelias savivaldybės įstaigas ir seniūniją vienoje vietoje – pasiteisins. Perkėlus seniūniją bei Kultūros centro skyrių į mokyklos patalpas, pagerėjo ir gyventojų aptarnavimas, ir darbo sąlygos darbuotojams. Žmonėms nereikia vaikščioti po kelias įstaigas, nes visos  – mokykla, seniūnija, kultūros namai, biblioteka – po vienu stogu“, – sako Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Meras kartu su savivaldybės administracijos direktore Gintare Jociunskaite, Alovės seniūnu Jonu Baliukoniu apžiūrėjo suremontuotas patalpas, pabendravo su darbuotojais. Pasak jų, sąlygos dirbti, priimti gyventojus – labai geros, patalpos erdvesnės negu buvusiame seniūnijos pastate.

Pasak seniūno J. Baliukonio, apie pasikeitusią seniūnijos vietą žmonės nuolat informuojami, atėję tvarkytis reikalų  – pasidžiaugia geresne ir patogesne aplinka.

2 40136

„Sutvarkę reikalus seniūnijoje, žmonės gali pasiimti iš bibliotekos knygą, paskaityti spaudą, pabendrauti su kultūros darbuotoju, pasikalbėti ir su mokyklos direktoriumi ar vaiko mokytoju. Netoli yra ir bendruomenės namai, kur galima dalyvauti organizuojamose veiklose“, – sako seniūnas J. Baliukonis. Jis kviečia gyventojus atvykti į seniūniją, nes laikas atnaujinti savo gyvenamosios vietos deklaraciją, jeigu suteiktas gatvės pavadinimas. Neatnaujinus deklaracijos, gyventojai gali negauti ne tik laiškų ar pašto siuntų, bet ir pensijų.

Alovės seniūnijos patalpose, be seniūno J. Baliukonio,  dar dirba socialinių išmokų, žemės ūkio specialistės, dvi VšĮ „Alytaus šeimos pagalbos centras“ socialinės darbuotojos.

„Ankstesnėse patalpose seniūnija veikė daugiau kaip 30 metų. Naujos patalpos labiau pritaikytos gyventojams aptarnauti, dirbti patogu, šviesu ir jauku“, – sakė socialinių išmokų specialistė Asta Kisielienė.

4 40138

Nuo šiol Alytaus rajono kultūros centro Alovės skyriaus renginiai vyks erdvioje mokyklos sporto salėje ir gražioje mokyklos teritorijoje. Kultūrinės veiklos vadovė Ramunė Miškauskienė džiaugiasi, kad naujos patalpos yra šiltos, daug patogesnės repetuoti kolektyvams, organizuoti šventes, salėje – didelė scena.

Kultūros centro Alovės skyriuje veikia 4 mėgėjų meno kolektyvai, organizuojami tradiciniai renginiai, iš kurių populiariausi – Jurginės, Armonikierių, Šeimos šventės, Kūčių vakarienė seniūnijos gyventojams.

3 40139

Alovės seniūnijos ir kultūros namų patalpoms įrengti bei sporto salės remontui iš savivaldybės biudžeto skirta 63 tūkst. eurų.

Dar bus svarstoma dėl galimybių modernizuoti pastato šildymo sistemą, įrengti saulės elektrinę, rasti patalpas aplinkos priežiūros įrankiams ir technikai, sutvarkyti automobilių stovėjimo aikštelę. 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą