Baigiamieji akordai šiandien skambėjo Seirijuose: įgyvendintas bendruomeninis projektas „Seirijai mums rūpi“

Seirijams vakar buvo ypatinga diena, iškilmingai patvirtinta - bendruomeninis projektas “Seirijai mums rūpi” jau įgyvendintas. Naujos laisvalaikio erdvės, kurioms praėjusiais metais savivaldybė skyrė 20 tūkst. jau įrengtos. Jos skirtos ir mažiems, ir dideliems, mėgstantiems aktyviai žaisti, sportuoti, taip pat ir ramiai žaisti stalo žaidimus ir šnekučiuotis.

Prasidėjus renginiui, svečius sutiko Vytauto Rutkausko vadovaujama Seirijų kultūros namų liaudiškos muzikos kapela ,,Seirija“, Seirijų kultūros namų linijinių šokių kolektyvas, vadovaujamas Germinos Ptašnykienės, ,,Šokančios močiutės“.

Susirinkusius sveikino Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė ir administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė. Visi susirinkusieji vieningai džiaugėsi, dėkojo serijiečiams už vienybę, kūrybiškumą bei atkaklumą. Kuo daugiau tokių projektų, kuo stipresnės bendruomenės, tuo greičiau rajonas gražės, jame bus patogiau gyventi.

Šventės eigoje pasirodė gatvės gimnastų komandos. Vienas iš jų – pasirodymą seirijiečiams dovanojęs daugkartinis gatvės gimnastikos varžybų laureatas Rokas Tamašauskas. Po pasirodymo R. Tamašauskas bendravo su besidominčiais, padėjo pakartoti keletą pratimų.

Lazdijų regbio klubo treneris Darius Venzlauskas ir jo komanda papasakojo ir pademonstravo sporto naudą ir žalą. Alytaus šiaurietiško ėjimo klubo vadovas Vidas Marculevičius pristatė šiaurietiško ėjimo naudą, apšilimo mankštą prieš naudojantis sportiniu inventoriumi. Šachmatų ir šaškių trenerė Janina Kaminskienė laukė norinčių susirungti šaškių mini turnyre.

Viso renginio metu mažuosius linksmino energingi pasakų personažai. Jie taip pat atidengė 4 metrų ilgio į žemę įleistą batutą. Šis, pirmasis toks ne tik Lazdijų rajone, bet ir Pietų Lietuvoje.

Susirinkusiųjų gausa, simboliškai perkirpta juostelė, atidengtas batutas, įteiktas simbolinis raktas dar kartą įrodo, jog tokie projektai, tokios veiklos, toks laisvalaikis yra labai svarbus mūsų kraštui.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą