JAV ambasados atstovai domėjosi Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokykla

 

Alytaus rajono savivaldybėje lankėsi Heather Steil, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados ambasadorės patarėja viešiesiems ryšiams, lydima JAV ambasados Grantų ir išorinių ryšių koordinatoriaus Sauliaus Montvilos bei Viešųjų ryšių skyriaus kultūros reikalų specialistės Jūratės Kirvaitienės. Juos priėmė meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas ir administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė.
Svečiai Alytaus krašte lankėsi kultūrinės programos tikslais, o vienu iš lankomų objektų pasirinko Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokyklą. JAV ambasados atstovai susitikimo metu domėjosi šios mokyklos istorija, meras Algirdas Vrubliauskas papasakojo apie lietuvių išeivio Lauryno Radziukyno indėlį į šį kraštą, jo istoriją. Pasidalijo ir mintimis, koks bus šio istorinio pastato likimas.
„Labai džiaugiamės, jog domitės mūsų kraštu, kad jums įdomu Lauryno Radziukyno mokyklos istorija. Mums labai svarbi draugystė su JAV ambasada ir visais žmonėmis, susijusiais su mūsų kraštu ir esančiais ten už Atlanto“,- kalbėjo meras A. Vrubliauskas.
Rajono savivaldybės vadovai svečiams papasakojo ir apie Lietuvos valstybės 100-mečio jubiliejui skirtų renginių planus, o pastarieji pristatė savo dovanos Alytui, skirtos šiai progai, idėją. Gegužės mėnesį Alytaus miesto teatre JAV ambasada organizuoja nemokamą amerikietės džiazo klasikos atlikėjos Myrna Claiton su grupe koncertą, į kurį bus pakviesti Alytaus krašto žmonės. Svečiai su savivaldybės vadovais diskutavo apie galimybę Alytaus rajone surengti ir country muzikos koncertą.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą