EIMIN: startuoja nauja investavimo į verslus priemonė

Ekonomikos ir inovacijų ministerija ir INVEGA pradeda įgyvendinti naują rizikos kapitalo finansinę priemonę „Plėtros fondai III“ – skelbiama rizikos kapitalo fondų valdytojų atranka.

Atrinktiems fondų valdytojams ir jų įsteigtiems fondams numatoma skirti 60 mln. eurų valstybės lėšų. Fondai, atsižvelgdami į savo investavimo strategiją, galės investuoti tiek į perspektyvias besisteigiančias, tiek į veiklą plečiančias, didelį augimo potencialą turinčias įmones.

„Norime pakelti šalies verslumo lygį, spręsti alternatyvaus finansavimo trūkumo klausimą ir kartu prisidėti prie rizikos kapitalo investavimo aplinkos gerinimo. Atrinkti fondų valdytojai papildomai pritrauks 60–90 mln. eurų privačių investuotojų lėšų, todėl verslą pasieks dar daugiau investicijų. Tikimės, kad šių fondų veikla ir bendros investicijos prisidės prie naujų vienaragių Lietuvoje atsiradimo“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Siekiame sudaryti verslui geresnes sąlygas augti, plėstis ir kurti naujas darbo vietas. Planuojama atrinkti ir investuoti į ne mažiau kaip 3 rizikos kapitalo fondus, išskirtinį dėmesį skiriant tvarumo idėjai ir investicijoms į tvarių produktų ir paslaugų kūrimą bei vystymą“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.  

Finansine priemone „Plėtros fondai III“ siekiama skatinti rizikos kapitalo investicijas į labai mažas, mažas ir vidutines įmones bei mažas vidutinės kapitalizacijos įmones Lietuvoje, prisidėti prie Europos žaliojo kurso skatinant tvarias investicijas, užtikrinti tolygią rizikos investicijų pasiūlą ir prisidėti prie Lietuvos rizikos kapitalo ekosistemos vystymo.

Numatoma investuoti į mažiausiai tris rizikos kapitalo fondus. Vienam fondui bus skiriama ne mažiau kaip 4 mln. eurų ir ne daugiau kaip 20 mln. eurų valstybės lėšų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija 60 mln. eurų priemonei skyrė iš į INVEGOS fondą grįžusių ir (ar) grįšiančių lėšų.

Fondų valdytojų atrankos sąlygos skelbiamos INVEGOS puslapyje.

Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą