Pradėtos teikti pacientų pavėžėjimo paslaugos

Dėl spartaus visuomenės senėjimo ir sveikatos sistemos pokyčių auga pacientų pavėžėjimo poreikis. Be to, šiuo metu savivaldybių teikiamų gyventojų transportavimo paslaugų nepakanka, todėl daliai gyventojų yra sudėtinga pasinaudoti reikalingomis sveikatos priežiūros paslaugomis.

Nuo rugpjūčio 1 d. Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras pradėjo teikti pacientų pavėžėjimo paslaugas. Tai viena iš sveikatos sistemos reformos priemonių, skirta sveikatos priežiūros paslaugas priartinti arčiau gyventojų.

Paslauga Alytaus rajono gyventojams teikiama nemokamai, o jos gavėjais galės būti pacientai, kurie vyksta į asmens sveikatos priežiūros įstaigą gauti planinių hemodializės paslaugų ir (ar) grįžta iš jų į gyvenamąją vietą, ir kurie vyksta į asmens sveikatos priežiūros įstaigą dėl organo (-ų) transplantacijos, atsiradus potencialiam donorui.

Šis projektas kol kas – bandomasis. Projekte dalyvauja 21 Lietuvos savivaldybė, tarp jų – ir Alytaus rajono. Kaip numatyta projekte, nuo spalio pirmos pavėžėjimo paslauga Alytaus rajone galės pasinaudoti 75 metų amžiaus ir vyresni asmenys, nuo lapkričio 1 – neįgalieji, kuriems nustatytas 55 procentų ar mažesnis darbingumo lygis, neįgalumo lygis arba specialiųjų poreikių lygis. Numatyta, jog pavėžėjimo paslaugomis galės pasinaudoti tie gyventojai, kurie dėl sveikatos būklės ar dėl socialinių ir ekonominių priežasčių (dėl negalios, senatvės ar dėl nepakankamų pajamų) į gydymo įstaigą ar iš jos negali vykti nuosavu ir viešuoju transportu: turintys judėjimo problemų, psichikos, regos, kalbos ar kt. sveikatos sutrikimų, patiriantys gydymo šalutinį poveikį, ir pan., įskaitant ir tėvus, į gydymo įstaigą ar iš jos vežančius vaiką. Taip pat ši paslauga būtų teikiama asmenims, kurie iš gydymo įstaigos naktį negali grįžti namo, nes nevažiuoja visuomeninis transportas, o individualiu transportu naudotis nėra galimybės dėl pirmiau paminėtų priežasčių.

Bandomuoju projekto laikotarpiu Alytaus rajono savivaldybėje pavėžėjimo paslaugų teikimas bus užtikrinamas darbo dienomis, ne trumpiau kaip 8 valandas. Kad pavėžėjimo paslaugų užsakymas būtų patogus ir aiškus, numatomi paslaugų užsakymo ir atšaukimo terminai: užsakyti paslaugą reikės ne vėliau nei likus 2 darbo dienoms iki paskirto vizito.

Paslaugas pacientai galės užsisakyti paskambinę specialiu Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro skambučių centro telefonu 8 66472789. Taip pat pacientams sudaryta galimybė registruotis patiems – paskambinus į „Karštąją liniją“ telefonu 1808, arba internetinėje svetainėje www.1808.lt.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Alytaus rajono tarybos 2023-04-06 sprendimu Nr. K-73 yra įgaliota įstaiga Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje koordinuoti ir teikti nespecializuotas pavėžėjimo lengvaisiais automobiliais ir lengvaisiais automobiliais, pritaikytais keleiviams su neįgaliųjų vežimėliais vežti, kai pavėžėjimas planuojamas iš anksto, paslaugas.

Visoje Lietuvoje paslauga pradės veikti nuo 2024 m. liepos 1 d.

 

Alytaus rajono savivaldybės ir Visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

  • SIMON MAY
    prieš 24 minučių
    Kaip gavau paskolą savo verslui

    Sveiki visi, pamačiau žmonių, kurie jau gavo paskolą iš Steve'o Wilsono paskolų įmonės internete, komentarus, tada nusprendžiau pateikti prašymą pagal jų rekomendacijas. Prieš kelias dienas savo asmeninėje banko sąskaitoje patvirtinau 880 000 USD, kurių paprašiau verslui. Tai tikrai gera žinia ir aš labai džiaugiuosi, kad patariu visiems tiems, kuriems reikia tikros paskolos ir kurie tikrai kompensuoja, kad galėtų kreiptis per jų el. Paštą: Stevewilsonloanfirm@gmail.com arba „WhatsApp“ +393481703911, jie yra teisėti paskolos skolintojai!
    Jie sugeba paskolinti jums paskolą.
    Susisiekite su ponu Steve'u Wilsonu.
    El. Paštas: Stevewilsonloanfirm@gmail.com
    „WhatsApp“ +393481703911

    AČIŪ

Parašykite komentarą