Lietuvos dainų šventės 100-mečiui įamžinti – vienybės ąžuolas

Istorinėje vietoje, kur susijungia tradicijos, žmogus atranda ryšį su žmogumi ir gamta, prie Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokyklos, pasodintas šimtmetį mininčiai Dainų šventei skirtas ąžuolas. Kuo geriausios kloties palinkėta Dainų šventės tradicijų skleidėjams – mėgėjų meno kolektyvams „Gojelis“, „Narpulis“, „Žolynai“, „Kuparas“, „Griežliukė“, „Pivašiūnai“.

 

Nenumaldomai artėjant Dainų šventės šimtmečiui, praėjusį šeštadienį kartu su visa Lietuva Alytaus rajonas sodino 100 girių jubiliejui dedikuotam Nacionaliniame miškasodyje „Kad giria žaliuotų“. O šiandien ateities kartoms išliksiantį ąžuolą pasodino Alytaus rajono savivaldybės vadovai, į simbolinę ceremoniją įtraukiant ir visus dainų šventės dalyvius.

„Ąžuolas nuo seno simbolizuoja stiprybę ir ilgaamžiškumą. Todėl šiandien visiems jums norėčiau palinkėti

pajusti tą ąžuolo energiją, pasisemti jo stiprybės, išminties ir, nepaisant visų kliūčių ar sunkumų, – daryti tai, kuo nuoširdžiai tikime. Didžiuojuosi kiekvienu iš jūsų, kuris prisideda prie šimtamečių tradicijų gyvavimo, puoselėja tautinį meną ir rūpinasi lietuvybės šaknimis, kad atlaikytume net ir pačius stipriausius vėjus“, – sakė Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Prasmingo renginio metu linkėta, kad Kurnėnų mokyklos žemėje pasodintas ąžuolas augtų, stiprėtų kartu su Lietuva, o jo ošimas primintų apie lietuviškas dainų švenčių tradicijas ir vienybę.

Labai simboliška, bet į Dainų šventę šiemet išvyks 100 Alytaus rajono dalyvių, kurie taps unikalaus istorinio įvykio dalimi. Šventės dalyviams kartu su Sausumos pajėgų orkestru (vad. Ramūnas Valaitis) palinkėta sėkmingo kūrybinio starto į Lietuvos dainų šventę.

 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą