Miklusėnuose planuojami pokyčiai


Alytaus rajono Miklusėnų gyvenvietės gyventojams savivaldybė pristatė planuojamus darbus ir projektus, kurie žymiai pakeistų aplinką, pagerintų susisiekimą ir laisvalaikį.
Alytaus rajono Miklusėnų kaime gyvena daugiau kaip 1100 gyventojų. Savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pakvietė juos į susitikimą susipažinti su numatytais viešųjų erdvių, gatvių, pastatų tvarkymo darbais ir planuojamais projektais.
Išgirsi, kokie darbai planuojami Miklusėnuose, atvyko aktyviausi gyventojai, bendruomenių atstovai, savivaldybės tarybos narys Aloyzas Jaciunskas. Projektų ir darbų pristatyme dalyvavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, Žemės ūkio skyriaus vyriausiais specialistas Gediminas Dundzys, Finansų ir investicijų skyriaus vedėja Gintarė Jociunskaitė.
„Mums svarbu išgirsti gyventojų nuomonę ir siūlymus, kurie įvertinami ir dažnai papildo savivaldybės projektus. Žmonės labai gerai žino, ko jiems reikia, o kas galbūt nėra būtina. Tad tariamės ir bendradarbiaujame“, – pažymėjo Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas.
Netoli Alytaus miesto esančiame Miklusėnų kaime dar šiais metais bus ieškoma galimybių išasfaltuoti Pavasario, Putinų, Statybininkų gatves. Iš viso savivaldybės biudžete rajono gatvių ir kelių tvarkymui numatyta per 3 mln. eurų. Specialistai išanalizuos galimybes dalį jų skirti Miklusėnų gyvenvietės gatvėms.
Daugiau kaip 1 mln. eurų vertės projektą savivaldybė teiks Centrinei projektų valdymo agentūrai (CPVA). Gavus finansavimą ir dalį lėšų prisidėjus savivaldybei iš biudžeto, bus įgyvendinamas Miklusėnų gyvenvietės kompleksinės plėtros projektas. Jame numatyti viešųjų erdvių, gatvių ir dviračių takų su apšvietimu, seniūnijos pastato sutvarkymas ir pritaikymas gyventojų poreikiams.
Projekte numatyta Miklusėnuose išasfaltuoti Užubalių ir Šiltnamių gatves bei Bočių ir Pergalės gatvių atkarpas, įrengti žiedo tipo skverą poilsiui su suoliukais ir pavėsinėmis Šermukšnių g., aktyvaus laisvalaikio zoną dviratininkams su kalneliais, rampomis trijų gatvių – Bočių g., Pergalės g., Šiltnamių g. – sankirtoje, universalų sporto aikštyną su vaikų žaidimų, sporto treniruoklių, gimnastikos aikštelėmis prie Alytaus seniūnijos pastato, dviračių taką su apšvietimu, keturiose gatvėse įrengti naują apšvietimą, o esamą atnaujinti, gyvenvietėje įrengti lietaus nuotekų su drenažu tinklus. Laisvalaikio teritorijose būtų įrengti suoliukai, stacionarus šaškių žaidimo, teniso stalai, laipynės, sūpynės, lauko muzikos instrumentai ir kiti įrenginiai.
Miklusėnų gyventojų kūrybinei, visuomeninei, taip pat ir sportinei veiklai planuojama pritaikyti gyvenvietėje esančios Alytaus seniūnijos patalpas. Pastato rūsyje numatyta įrengti sportui skirtas patalpas, rūbinę, o antrajame aukšte – laisvalaikio kambarį, salę susitikimams ir kitoms veikloms. Savivaldybė įrengusi patalpas nepaliktų jų tuščių – būtų nupirktas sporto inventorius, kėdės, laisvalaikiui skirtos priemonės.
Susitikime su savivaldybės meru ir darbuotojais dalyvavo ir Užubalių kaimo gyventojai. Su jais buvo tartasi dėl Pavasario g. nuo Miklusėnų Užubalių link asfaltavimo.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą