Alytaus vicemerams T. Tamulevičiui ir V. Gibienei reiškiamas nepasitikėjimas

Penktadienį Alytaus mieto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius gavo pareiškimą dėl nepasitikėjimo jo pavaduotojais Tautvydu Tamulevičiui ir Vale Gibiene.

Pareiškimą pasirašo 9 Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai: Tomas Pačėsas, Aurelijus Jaruševičius, Valius Micevičius, Sigitas Leonavičius, Saulius Janulevičius, Jurgis Krasnickas, Henrikas Šivokas, Nerijus Cesiulis, Laima Vincė Kirkliauskienė. Klausimas dėl T. Tamulevičiaus ir V. Gibienės atleidimo iš pareigų bus įtrauktas į Alytaus miesto savivaldybės tarybos darbotvarkę. Posėdis vyks birželio 28 dieną.

Pareiškimo autoriai teigia, jog vicemero T. Tamulevičiaus veikla ir skirtingas požiūros į miesto verslininkus (lojalius ir nelojalius dabartinei valdžiai), neprofesionalus miesto viešojo transporto konkurso organizavimas, abejotinos naudos projektų kūrimas ir t. t., kelia sumaištį ir verslininkų bei kitų miesto gyventojų nepasitenkinimą. Įvairioms miesto problemoms spręsti sudaromos darbo grupės, bet į jų veiklos rezultatus - parengtus pasiūlymus, neatsižvelgiama ir t. t.

Pareiškime teigiama, jog V. Gibienė nepateisino lūkečių, savo darbais neparodė reikiamų gebėjimų kuruoti, kontroliuoti (prižiūrėti) jai pavestas veiklos sritis.

“Mūsų įsitikinimu, mero pavaduotojos V. Gibienės veikla organizuojant pertvarką švietimo srityje destabilizavo visą švietimo srities darbą. Akivaizdūs V. Gibienės dalykinės kompetencijos trūkumai lėmė, kad pertvarka švietimo srityje vykdoma chaotiškai, be jokių aiškių tikslų, kelia didelį ugdymo įstaigų darbuotojų, mokinių tėvų bendruomenių nepasitenkinimą, ką patvirtino ir Lietuvos Respublikos Švietimo ministerija”, - teigiama pareiškime.

Taip pat pareiškime akcentuojama, jog kultūros ir gydymo įstaigose organizuojami konkursai užimti darbo vietas organizuojami netinkamai, jų rezultatai apskundžiami ir atšaukiami. Įvairioms miesto problemoms spręsti sudaromos darbo grupės, bet į jų veiklos rezultatus - parengtus pasiūlymus, neatsižvelgiama ir t. t. Be kita ko įvairūs valdininkų galimi tarnybiniai nusižengimai ar piktnaudžiavimai tiriami tik formaliai, imituojant tyrimą ir pažeidžiant Valstybės tarnybos įstatyme keliamus skaidrumo reikalavimus.

“Be įvardytų priežasčių, dėl kurių turėtų būti atstatydinti mero pavaduotojai Valė Gibienė ir Tautvydas Tamulevičius, manome, kad šie du asmenys galimai nusižengė Valstybės politikų elgesio kodekso 4 str. numatytiems principams – pagarbos žmogui ir valstybei, padorumo ir pavyzdingumo bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimams”, - teigiama pareiškime.

 

Komentarai

  • ert
    prieš 43 minučių
    na, man asmeniskai, Tamulevicius patiko, nes sprendimai ir vadovavimas, kiek turejo, buvo racionalus, gerai apgalvoti ir teisingi. Tai jei buvo kazkas, kur blogai pasireiske, butu idomu konkreciai pamatyt, kas ten kaip teigiama, ne taip buvo.

Parašykite komentarą