Slapto balsavimo rezultatai: atstatydinta vicemerė V. Gibienė į šias pareigas skiriama vėl

Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės Tarybos posėdyje pirmasis klausimas darbotvarkėje – dėl Valės Gibienės skyrimo į mero pavaduotojos pareigas – buvo nagrinėjamas pusantros valandos.

Kandidatė į vicemero postą V. Gibienė sulaukė daug tarybos narių klausimų. „Buvote sumaniusi vykdyti švietimo reformą, tačiau kodėl pasisakius bendruomenei prieš – per vieną vakarą persigalvojote? Ir jau tarybos posėdyje agitavote kolegas balsuoti priešingai“, - klausė konservatorius Povilas Labukas.

Nestigo klausimų ir merui Vytautui Grigaravičiui. „Įvardinkite konkrečiai, kokia žala padaryti miestui, kai atleisti vicemerai? Įvardinkite, kokios įmonės neateina į miestą dėl vicemerų atleidimo?“, -  klausė tarybos nariai. Meras teigė negalintis įvardinti, nes tos įmonės nėra davusios sutikimo, kad būtų viešinamos.

Šį atsakymą tarybos salėje dalyvavę alytiškiai sutiko bruzdėdami ir laidydami nepasitenkinimo replikas.

„Mere, jūs kalbate apie galimai ateinančius investuotojus, tačiau kodėl nekalbate, kiek darbo vietų sugriovėte. Galiu įvardinti įmonę „Alytaus duoda“, „Coca-Cola“, picerija „Palermo“. Tai konkretus kenkimas miestui ir jo žmonėms“, - kalbėjo frakcijos „Už Alytų“ atstovas Tomas Pačėsas.

„Mes daug kalbama apie grožius ir gėrius, kuriuos darome, tačiau aš gailiuosi, kad per ši kadenciją mums nepavyko pakeisti įvairių tvarkų, kurios ir šiandien kvepia sovietmečiu. Vicemerų uždavinys – darbas su taryba. Aš esu patenkintas, kad interpeliacija buvo, nes prasidėjo diskusija. Tai bus gera pamoka kitai tarybai. Tikiu, kad vicemerai pabandys atsisukti į konkrečius savo darbus“, - kalbėjo „Alytaus piliečių“ frakcijos narys Virginijus Jarušas.

„Vicemerų atstatydinimas – paspaustas perkrovimo mygtukas. Juk bandėte uždaryti Piliakalnio progimnaziją – nepavyko. Po to bandėte uždaryti Vidzgirio pagrindinę mokyklą – nepavyko. Vėliau nusitaikėte į Drevinuką. Kai nepavyko – nustojote šaudyti tuščiais šoviniais. O viskas įvyko dėl to, kad nesitarėte su koalicijos partneriais, su meru darbiniais klausimais bendravome labai mažai, o tai labai blogai“, - kalbėjo konservatorius Andrius Jučas.

„Teko girdėti ir skaityti, kad naujoji koalicija lipdoma dėl vicemerų. Kartais apmaudu, kad kai kalbama apie blogus dalykus – kalta taryba. O kai kalbama apie gerus įgyvendintus darbus – jau vicemerų nuopelnas. Na, o balsavimas parodys – ar einame link pokyčių, ar lipsime ant to pačio grėblio“, - sakė nepriklausomas tarybos narys Aurelijus Jaruševičius.

Prieš balsavimą kalbėti buvo užsirašę alytiškiai. Viena pasisakančiųjų Alma Šeprienė tuos, kurie balsavo už vicemerų atleidimą liepos 20 dieną, pavadino „pučistais“: „Ar jūs pranašai ir šamanai, kad geriau žinote, su kuo geriau dirbti merui. Tie, kurie atstatydino vicemerus, esate pučistai. Jūs keršijate merui, kad jis principingas. Pučistas Aurelijus Jaruševičius dirba Alytaus butų ūkyje ir rašinėja komentarus feisbuke, keršija ir Sigitas Leonavičius“.

Pasisakė ir buvęs miesto tarybos narys, verslininkas Gediminas Jegelevičius. „Manim pasitikėjo praėjusiuose rinkimuose apie 1500 rinkėjų. Tai daugiau nei surinkta parašų, palaikančių merą. Žmonės prašo manęs, kad kalbėčiau. Kai buvo atstatydinti vicemerai – nei vienas kolega nepalaikė nei V. Gibienės, nei T. Tamulevičiaus. Vicemerai labai nenusikalto, tačiau jie - sistemos aukos. Kai atsirado galimybė rinkti merą tiesiogiai – džiaugėmės. Tačiau mero darbo organizavimas buvo žemiau vidutinio. Turėjot didžiulį kiekį palaikančių narių. O praėjusį posėdį palaikė tik 9. Liepos 20 dieną tarybos dauguma merui išmušė dvi kojas kėdės, ant kurios sėdi. Tai parodė, kad taryba nori kalbėtis ir būti išgirsta. Nekeiskit nuomonės balsuodami“, - ragino G. Jegelevičius.

 „Miestas tvarkomas ūkiškiau ir racionaliau, nėra tų utopinių projektų, kai buvo siekiama žūtbūt įsisavinti kuo daugiau europinių projektų, sumažėjo šilumos kaina. Tačiau tarybos darbe atsitiko „trumpas jungimas“ ir man neaiškios priežastys. Aš neverdu šioj politinėj sriuboj, bet manau, kad tarybos skilimas per pusę – klaida. Balsuokit atsakingai“, - kalbėjo Audrius Dailidonis UAB „Tankos“ direktorius.

Slapto balsavimo dėl V. Gibienės skyrimo į vicemero postą rezultatai: skirti – 14, neskirti – 12.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą