Į buvusių fermų teritoriją jau dairosi verslininkai


Alytaus rajono vaizdingame Nemunaičio miestelyje sutvarkyti apleisti bešeimininkiai pastatai ir jų teritorija, kuri jau domina vietos verslininkus ir ūkininkus.
Bešeimininkių apleistų pastatų ir įrenginių tvarkymo projektą Alytaus rajone įgyvendina savivaldybė. Jam skirta Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama ir lėšų iš savivaldybės biudžeto – iš viso 101 765,70 Eur eurų.
Prieš beveik 30 metų Nemunaičio kiaulių kompleksą sudarė: 8 fermos, grūdų sandėlis ir malūnas. Šių pastatų liekanos jau išvalytos, o teritorija tapo neatpažįstama. Vietoje apleistų buvusios fermos pastatų atsirado gražus, lygus laukas.
Pasak Nemunaičio seniūno Rimanto Avižienio, į sutvarkytą teritoriją jau dairosi verslininkai ir ūkininkai, kurie turi įvairiausių sumanymų ir domisi, kaip galėtų vykdyti veiklą valstybiniame žemės sklype.
Alytaus rajone nugriauti ir kitose seniūnijose valstybinėje žemėje esantys apleisti bešeimininkiai pastatai. Butrimonyse – nebaigtos statybos daugiabutis namas, Mergalaukio ir Skiturių kaimuose – fermų kompleksai, Kedonių kaime dviejų buvusių fermų pastatai.
Visus darbus planuojama baigti iki rugsėjo vidurio, bus sutvarkyta 3,6 ha ploto teritorija.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą