Alytaus GMP stočiai skirti trys nauji automobiliai

VšĮ Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos (GMP) stočiai skirti trys nauji automobiliai greitajai medicininei pagalbai teikti. Iš viso šiuo metu pas ligonius vyksta trylika automobilių. Alytaus rajono GMP stotis aptarnauja Alytaus rajono, miesto ir Lazdijų rajono gyventojus.

GMP stoties direktorius Aleksandras Bružas naujus „Fiat Ducato“ automobilius pristatė įstaigos steigėjos Alytaus rajono savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui ir dalininkės Alytaus miesto savivaldybės merui Vytautui Grigaravičiui.

Greitosios medicinos pagalbos automobiliai priskiriami B klasei, yra pritaikyti pacientų pervežimui, pirminei jų apžiūrai ir būklės stebėjimui. Juose sumontuota moderni pacientų gaivinimo sistema, pakeičianti rankinį širdies masažą, taip pat daugiau nei 250 kg kelianti, ypatingai lengva stuburo imobilizavimo lenta, paciento transportavimo kėdutė bei daugiafunkciai neštuvai su važiuokle.

Dalis medicininės įrangos į naujus automobilius bus perkelta iš ankstesnių Alytaus GMP stoties automobilių. Pasak direktoriaus A. Bružo, įranga yra kokybiška.

 

Į kiekvieną naują GMP automobilį bus sumontuoti defibriliatoriai, elektrokardiografai, nešiojamos kvėpavimo palaikymo sistemos, vakuuminiai įtvarai, reanimacinės kuprinės. Vienas automobilis aptarnaus Lazdijų rajono gyventojus, du – Alytaus miesto ir rajono gyventojus.

„Automobiliai per metus nuvažiuoja apie 100 kilometrų, per parą būna apie 80 iškvietimų, per metus nusidėvi du automobiliai, jie būna nuvažiavę apie 200 tūkstančių kilometrų“, – sakė A. Bružas.

Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas pasidžiaugė, kad šiemet rajonui skirti trys greitosios pagalbos automobiliai ligoniams vežioti, kaip ir trys geltonieji autobusai mokiniams pavėžėti.

„Greitajai pagalbai yra du svarbiausi dėmenys – geri, kvalifikuoti, atsakingi darbuotojai ir geri automobiliai. Tai būtina, kad klientas gautų paslaugą laiku“ ,– sakė rajono meras.

GMP stoties darbuotojai džiaugiasi „Fiat Dukato“ naujais automobiliais ir tikisi, kad jie nenuvils skubant pas ligonius sunkiai pravažiuojamais keliais.

Gavus iškvietimą GMP automobilis turi išvykti per vieną minutę, pas miesto gyventojus nuvykti per 15, rajono – 20 minučių. Medikai primena, kad greitąją medicininę pagalbą reikia kvieti telefonu 033 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Automobilius Alytaus rajono savivaldybės GMP stočiai skyrė Sveikatos apsaugos ministerija. Iš Valstybės investicijų programos ir Europos Sąjungos lėšų šiemet nupirkta ir GMP stotims išdalinta 50 automobilių. Jiems suteikta 2 metų garantija.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą