Kalėdų proga šeima gavo neįkainojamą dovaną – naują būstą

Šv. Kalėdas Alytaus rajono 5 asmenų šeima pasitiks naujuose namuose. Meras Algirdas Vrubliauskas aplankė Raitininkų seniūnijoje Ryliškiuose naujai nupirktame savivaldybės būste besikuriančią šeimą. Jiems įteikti namų raktai.

Iki šiol moteris su keturiais vaikais gyveno mažame bute Talokių k., kuris šeimai nepriklauso, todėl būsto savininkei pareikalavus išsikelti iš dabartinės gyvenamosios vietos, moteris su keturiais nepilnamečiais vaikais neturėtų kur gyventi.

Pasak mero A. Vrubliausko, jauna moteris su šeima išreiškė didelį norą įsikurti sodyboje, laikyti gyvulius, dirbti žemę, o tai ir buvo vienas iš savivaldybės norų: „Jei žmogus nori, mes tik džiaugiamės. Nedaug atsiranda tokių, kurie pasiryžta gyventi sodyboje, kur reikės dirbti, prižiūrėti gyvulius, dirbti žemę, o šiai moteriai optimizmo netrūksta“.

Moteris niekur nedirba, šeima pragyvena iš socialinės pašalpos, išmokos vaikams, todėl įsigyti nuosavo būsto galimybės nėra. Vaiko teisių apsaugos skyrius ir Alytaus seniūnija apie šeimą atsiliepė teigiamai, ankstesniuose namuose visada buvo palaikoma švara bei tvarka. Trys mokyklinio amžiaus mergaitės mokosi Alytaus r. Miroslavo gimnazijoje.

Meras šeimą pakvietė apžiūrėti būstą, mergaitėms išsirinkti kambarius. Pasidžiaugti ir palinkėti naujakuriams sėkmės atvyko Raitininkų seniūnas Arūnas Laukaitis, šeimą atlydėjo ir Alytaus seniūnijos, kurioje anksčiau gyveno, seniūno pavaduotojas Kęstutis Tumynas.

Kaip sakė Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė, Alytaus rajono savivaldybės taryba daugiau nei prieš metus pritarė sprendimui pirkti sodybas su žeme, kurios būtų nuomojamos mažas pajamas gaunančioms šeimoms, turinčioms teisę į socialinį būstą. „Šiuo metu nupirkta jau antroji sodyba, ateityje tokių sodybų planuojama pirkti ir daugiau“, – sakė J. Gruzinskienė.

Sodyba Ryliškiuose įsigyta už nepanaudotas lėšas, skirtas piniginei socialinei paramai nepasiturintiems gyventojams. Kitais metais ketinama nupirkti dar du tokius būstus.

Socialinio būsto Alytaus rajone laukia 53 šeimos.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą