Ketinama stiprinti ryšį tarp gimtinėje ir užsienyje gyvenančių kraštiečių

Alytaus rajono savivaldybėje lankėsi iš Raižių kilusi Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Asanavičiūtė, kuri su savivaldybės vadovais diskutavo, kaip pagerinti ryšį tarp čia gyvenančių ir išvykusių tautiečių. Pasak jos, lietuviams, gyvenantiems užsienyje, trūksta informacijos apie realią padėtį Lietuvoje, o čia gyvenantys žmonės skeptiškai žiūri į išvykusius gyventi iš savo gimtinės. Nors lietuviai vis dažniau svarsto galimybę grįžti gyventi į Lietuvą, tačiau juos atgraso nežinomybė.

„Trūksta elementarios informacijos apie laisvas darbo vietas, įgyvendinamus projektus, veikiančias bendruomenes. Lietuviai, gyvenantys ten, bet savo ateitį siejantys su Lietuva, pasigenda ir įvairių institucijų bendradarbiavimo“, – kalbėjo Jungtinėje Karalystėje gyventi D. Asanavičiūtė.

Meras Algirdas Vrubliauskas pritarė minčiai, kad ryšių palaikymas tarp gyvenančių čia ir išvykusių į užsienį galėtų būti geresnis:

„Jau turime pavyzdžių, kurie po emigracijos grįžo ir įsikūrė Alytaus rajone. Tikrai žinau, kad norinčių grįžti dar yra ne vienas ir tikiu, kad Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės dėka taip ir bus“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.

Lietuvoje šiuo metu įgyvendinamas Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Užsienio reikalų ministerijos projektas „Globalūs regionai“, kuriuo siekiama palaikyti ryšį su diaspora. Prie šio projekto jau prisijungė 15 Lietuvos savivaldybių, o Alytaus rajonas vienas iš jų.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą