Jaunai Alytaus rajono bendruomenei skirtos patalpos

 

Alytaus rajono Alovės seniūnijos gyventojus vienijanti asociacija „Varčios kaimynai“ turės kur minėti vienerių metų veiklos sukaktį. Praėjusių metų pavasarį įsikūrusiai kaimo bendruomenei Savivaldybės taryba suteikė patalpas.

Asociacija „Varčios kaimynai“ įsteigta praėjusių metų pavasarį, jos veikloje dalyvauja kelių kaimų gyventojai.

Per trumpą laiką bendruomenė įgyvendino ne vieną veiklą. Viena ryškiausių – praėjusią vasarą pastatytas kryžius Varčios miške žuvusiems partizanams. Idėjos sumanytojas ir kryžiaus drožėjas „Varčios kaimynų“ bendruomenės pirmininkas Rimas Petrauskas sako, kad organizacijos tikslas ir yra vienyti narius bendrai veiklai, stiprinti tarpusavio bendradarbiavimą, ugdyti bendruomeniškumą.
Asociacija „Varčios kaimynai“ siekia telkti ir ugdyti jaunimą, užtikrinant jo užimtumą bei savirealizaciją, skatinant prasmingas ir visuomenei naudingas veiklas. Jauna bendruomenė jau surengė Oninių šventę, prieš Kalėdas miške papuošė eglutes daržovėmis žvėreliams, Ilgų kaime įžiebė bendruomenės eglutę.

Asociacija prašė Alytaus rajono savivaldybės skirti patalpas, kuriose galėtų vykdyti veiklą: rengti parodas, muges, mokymus, konferencijas, organizuoti edukacinius užsiėmimus bei užsiėmimus jaunimui, renginius, šventes.

Alytaus rajono savivaldybės taryba atsižvelgė į prašymą ir perdavė asociacijai ,,Varčios kaimynai“ panaudos pagrindais neatlygintinai valdyti ir naudotis Savivaldybei nuosavybės teise priklausančias negyvenamąsias 135,45 kv. m ploto patalpas ir ūkinį pastatą Ilgų kaime.

„Labai džiaugiamės, kad turėsime patalpas, nes iki šiol dauguma renginių vyko tai miške, tai lauke. Esame jauna bendruomenė, be patirties, bet po truputį judame. Dabar galėsime organizuoti daugiau veiklos, nes turėsime patalpas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad kaime viskas numirė, bet yra žmonių, kurie nori susirinkti, nori veiklos, ne vien tik telefonu kalbėtis. Iki šiol neturėjome kur, tai bėgome į mišką“, – juokaudamas apie asociacijos „Varčios kaimynai“ veiklą kalbėjo pirmininkas R. Petrauskas.

Pasak jo, prieš nepilnai metus įregistruotos bendruomenės veikloje dalyvauja apie pusė šimto Alovės seniūnijos Ilgų, Kudariškių, Plikionių, Davainiškių bei kaimyninės Daugų seniūnijos Meškučių kaimų gyventojų.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą