Seniūnijas puošia gėlės, bus ir rojaus obuoliukų


Alytaus rajono seniūnijų viešosiose erdvėse pasodinta gėlų ir kitų augalų. Gėlėmis apsodinti ir rajono teritoriją žymintys riboženkliai.
Seniūnijų gėlynuose pasodinta įvairių rūšių ir spalvų gėlės. Pasak savivaldybės administracijos Komunalinio skyriaus vyriausiosios specialistės Dovilės Giedraitienės, seniūnijos pačios rinkosi, kokiais augalais apželdinti vietovių gėlynus ar kitą teritoriją.
Daugai šiemet papuošti ne tik gėlėmis. Pasak seniūnės Irmos Kašėtienės, pasodinta naujų medžių, kurie dekoratyvūs visą sezoną. „Prie pėsčiųjų tako nuo autobusų stotelės šalia pėsčiųjų tako Policijos nuovados link pasodinome rojaus obelaites. Jos dekoratyvios visus metus. Pavasarį medžiai žydi vyšninės spalvos žiedais, paskui pasipuošia tokios pačios spalvos lapais, o subrendę taip pat vyšniniais ir maži obuoliukai puošia medžius visą žiemą“ , – sakė seniūnė Irma Kašėtienė.
Nemažai turistų ir piligrimų sulaukiantys Pivašiūnai papuošti baltomis ir raudonomis Gvinėjos sprigėmis, bei geltonais serenčiais. „Šias gėles esame jau išbandę anksčiau ir įsitikinom, kad mūsų gėlynams jos labai tinka, gražiai auga ir žydi“ , – sakė seniūnijos socialinio darbuotojo padėjėja Laima Navickienė.
Pivašiūnuose gėlės pasodintos prie seniūnijos, Lietuvos nepriklausomybės akto signataro Alfonso Petrulio paminklo, kapinių ir rajono riboženklio.
Gėlės ir kiti augalai pirkti iš įvairių augintojų, o sodino seniūnijų darbuotojai ir visuomenei naudingus darbus dirbantys gyventojai.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą