Daugų, Pivašiūnų ir Simno maudyklos parengtos poilsiui


Alytaus rajono maudyklos parengtos vasarai. Sutvarkyta infrastuktūra, atlikti vandens ir smėlio tyrimai.
Alytaus rajone yra keturios savivaldybės prižiūrimos maudyklos: Simne Giluičio ežero, Pivašiūnuose Ilgio ežero ir Dauguose Didžiulio ežero maudyklos ties irklavimo baze ir Daugų technologijos ir verslo mokykla. Jose įrengta poilsiui skirta infrastuktūra: suoleliai, lieptai, treniruokliai, sporto aikštelės, pavėsinės. Prieš sezono pradžią įrenginiai atnaujinti ir sutvarkyti.
Iki rudens bus stebima ir maudyklų vandens kokybė, kuri parodys, ar galima jose maudytis. Vandens kokybės vertinimas atliekamas remiantis dviejų mikrobiologinių parametrų (žarninių enterokokų ir žarninių lazdelių) duomenų rinkiniu. Šie du mikrobiologiniai parametrai bei vizualinis tyrimas dėl nuolaužų, plūduriuojančių medžiagų, dervų likučių, stiklo, plastiko, gumos atliekami bent 8 kartus per maudymosi sezoną, t. y. birželio 1 d.–rugsėjo 15 d.
Antrus metus, siekiant apsaugoti gyventojus nuo apsikrėtimo parazitinėmis kirmėlėmis, dar vadinamomis helmintais, maudymosi sezono metu Alytaus rajono maudyklų smėlis bus tiriamas dėl patogeninių kirmėlių ir jų kiaušinėlių.
Atlikti pirmieji maudyklų vandens ir smėlio kokybės vertinimai. Tyrimas parodė, kad vanduo neužterštas, maudytis tinkamas, smėlio mėginiuose helmintų kiaušinėlių taip pat neaptikta.
Vandens kokybės tyrimus Lietuvos nacionalinė laboratorija, koordinuos Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą