Simno gyventojai nori grįžti prie centralizuoto šildymo

Alytaus rajono Simno miesto gyventojai susitikime su savivaldybės vadovais aptarė du jiems aktualius klausimus – daugiabučio namo šildymo sistemos pakeitimo ir apšvietimo stulpų demontavimo Melioratorių g.

Susitikime su simniškiais dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, tarybos narys Gintautas Radžiukynas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Simno seniūnas Vladas Čeponis, savivaldybės įmonės „Simno komunalininkas“ direktorius Juozas Kalėda.

Su simniškiais aptartas prašymas dėl lėšų skyrimo šilumos tiekimo atnaujinimui. Liepos mėnesio pabaigoje buvo patvirtintas daugiabučio namo Vytauto g. 85 atnaujinimo (modernizavimo) projektas. Jame numatyta namą apšiltinti, sutvirtinti pamatus ir pakeisti vietinę šildymo sistemą į centralizuotai vykdomą iš miesto katilinės.

„Mūsų namas šildymo trasoje buvo paskutinis, šildymo kaina labai didelė, todėl buvo ieškoma pigiausių variantų“ , – prašyme savivaldybei dėl lėšų skyrimo šilumos tiekimo atnaujinimui rašo Vytauto g. 85 namo gyventojai. Dabar jie mano, kad po namo renovacijos kūrenimas taps pigesnis, todėl norėtų prisijungti prie centralizuoto šildymo ir prašo savivaldybės skirti lėšų namo prijungimo prie centralizuoto šildymo.

Išklausę gyventojus savivaldybės vadovai pasiūlė jiems teikti projektą dėl paramos savivaldybės Daugiabučių namų bendrojo naudojimo objektų valdytojų rėmimo programos komisijai. Meras A. Vrubliauskas pažymėjo, kad prieš 17 metų gyventojai savo noru atsijungė nuo centralizuoto šildymo, todėl dabar patys turi ieškoti būdų, kaip vėl prie jo sugrįžti.

Su simniškiais taip pat aptartas ir jiems nerimą keliančių apšvietimo stulpų Melioratorių gatvėje šalia gyvenamųjų namų klausimas. Dėl jų keitimo savivaldybės meras ir administracijos direktorė gavo gyventojų prašymą, nes gyventojai mano, kad stulpai yra pavojingai pasvirę.

Savivaldybės vadovai apžiūrėjo elektros stulpus. Kadangi jie yra nusidėvėję, nuspręsta demontuoti.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą